Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Belgische fietser verongelukt op weg tussen Alicante en Benidorm

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

ALICANTE – Tijdens een fietstocht tussen Alicante en Benidorm in Spanje werd Johnny Mahieu (68) van achteren aangereden door een wagen. De gewezen fietshandelaar uit het Belgische Oostduinkerke stierf ter plekke. Zijn echtgenote, die op hem wachtte in hun flat in Benidorm, moest het tragische nieuws van haar dochter in België vernemen, zo valt te lezen in Het Nieuwsblad.

Johnny Mahieu en Jeanne Staelens vertrokken vorige week naar Benidorm. Sinds Johnny zijn fietsenzaak in Oostduinkerke aan zijn enige dochter Fabienne en schoonzoon Franky Maes overliet, verbleven ze elk jaar zeven tot acht maanden in het Spaanse vakantieoord. Ze hadden er vorig jaar een eigen appartement gekocht.

‘Mijn schoonouders hadden er intussen een hechte vriendenkring opgebouwd en bijna elke dag trok Johnny er met enkele andere Belgische en Spaanse wielertoeristen op uit om te gaan fietsen. Maandag ook’, zegt Franky.

Maar terwijl Jeanne in hun flat in Benidorm ongeduldig zat te wachten op de thuiskomst van Johnny, kreeg hun dochter opeens bezoek van de politie van Koksijde. Die was via het Belgische consulaat in Spanje en Buitenlandse Zaken verwittigd van een ongeval, waarbij Mahieu van achteren was aangereden door een voertuig en ter plekke overleed.

‘Omdat zij bezoek verwachtten, had mijn schoonvader de groep iets vroeger verlaten en reed hij alleen naar zijn appartement. Omdat hij alleen zijn Belgische identiteitskaart bij zich had, waren we dus eerder op de hoogte dan mijn schoonmoeder die het tragische nieuws van ons moest vernemen. Mijn vrouw en onze dochter zijn meteen naar Benidorm vertrokken’, vertelt Franky Maes die gisteren nog de precieze omstandigheden van het ongeval niet kende. ‘Johnny moet op zijn hoofd zijn gevallen. Zijn fietshelm kon niet beletten dat hij de val niet overleefde.’

Brandweerman

Johnny Mahieu was een gekende figuur in Oostduinkerke, niet alleen als fietshandelaar. ‘Johnny maakte bijna veertig jaar deel uit van het brandweerkorps van Oostduinkerke. Hij eindigde zijn loopbaan in 2003 als onderluitenant. Een bijzonder gedreven man, waar je altijd op kon rekenen. Omdat hij vlakbij de kazerne woonde, was hij altijd één van de eersten om uit te rukken bij een oproep’, betreurt brandweercommandant Kristof Dorné het overlijden van de ere-brandweerman.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)