Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

78 procent van de Spanjaarden wil niet meer terug naar oude tabakswet

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – (Remco Stoffer) Volgens een recent onderzoek wil 78% van de Spanjaarden niet dat de tabakswet weer teruggedraaid zou worden zodat het weer toegestaan zou zijn om in bars en restaurants te roken. Daarnaast is 82% van de ondervraagden het eens met de huidige situatie en de huidige tabakswet.

Het onderzoek werd gehouden in diverse ziekenhuizen in heel Spanje waarbij meer dan 4.000 mensen werden ondervraagd door de Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria. De presentatie van het onderzoek viel samen met het begin van de week tegen de tabak vanaf 24 mei en als reactie op de woorden van de Madrileense regionale president die een versoepeling wil van de huidige tabakswet, mede vanwege een eventueel mega-groot casino concern nabij Madrid, Eurovegas.

Volgens de onderzoekers waren tussen de ondervraagden 32% rokers, wat betekend dat dat tenminste een op de drie rokers het eens is met de huidige tabakswet. Volgens een ander onderzoek is 29% van de Spanjaarden een roker.

wat vinden jullie?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)