Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Nieuwe president Spanje wil niet verhuizen naar presidentiële ambtswoning

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – (Arthur van Unnik) Al tijdens de verkiezingscampagne zei Mariano Rajoy, de leider van de Partido Popular (Volkspartij) en de toekomstige president van Spanje, dat hij niet wou verhuizen naar het paleis La Moncloa, de traditionele ambtswoning van de Spaanse president. Hij verkiest om in zijn eigen huis te blijven wonen. Hij is niet de eerste Spaanse president die dit wenst. De vorige presidenten en vooral hun gezinnen waren niet gelukkig in La Moncloa.

La Moncloa is een paleis uit de 17de eeuw, omringd door een mooie tuin, met een zwembad en een hele staf aan dienst- en secretariaatspersoneel. Het is gelegen aan de rand van Madrid. Naast de president hebben er ook de vicepresident en de woordvoerder van de president hun kantoren. In dit paleis komt ook de ministerraad samen.

Rajoy heeft 2 kinderen van 12 en 6 jaar en dat is de voornaamste reden waarom hij thuis wil blijven wonen. Het paleis La Moncloa is extreem beveiligd en sommige vorige presidenten omschreven het als ’een bunker’. ’La Moncloa is onbewoonbaar voor een normaal gezin,’ zei Ana Botella, de echtgenote van ex-president José Maria Aznar.

Tot nu toe waren de Spaanse presidenten echter om veiligheidsredenen verplicht in La Moncloa te wonen. Het feit dat de ETA nu het geweld afgezworen heeft, kan de beslissing van Rajoy beïnvloed hebben. De toekomstige president stelt het welzijn van zijn gezin op de eerste plaats en hij wil zijn kinderen een zo normaal mogelijke opvoeding geven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)