Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Afrikaans fijnzand zorgt voor ademhalingsproblemen in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

zandBARCELONA – Veel inwoners van de Catalaanse stad Barcelona hebben de laatste dagen last gehad van ademhalingsproblemen en geïrriteerde ogen en neus. De oorzaak daarvan is een laag Afrikaans stof of fijnzand welke over de stad is getrokken en daar, mede vanwege de bergen die de stad omringen, is blijven hangen. Als je dus een waas ziet hangen boven de Catalaanse hoofdstad dan is dat niet vanwege smog maar zand.

Het is niet de eerste keer dat inwoners van Spanje last hebben van Afrikaans stof of fijnzand. Dit zand, meestal afkomstig uit de Sahara woestijn, is zo fijn dat het ingeademd kan worden waardoor mensen die daar gevoelig voor zijn ademhalingsproblemen kunnen krijgen. Ook zijn er veel mensen die klagen over geïrriteerde ogen en neuzen.

Volgens het Catalaanse instituut wat zich bezighoudt met de metingen van de temperaturen en het weer in algemeen, heeft niet alleen Barcelona maar heel Catalonië last van dit Afrikaans stof of fijnzand. Daarnaast zijn er nog meer delen van Spanje, vooral langs de Middellandse Zeekust, die last hebben van de fijne zanddeeltjes in de lucht.

LEES OOK: Waarom regent het wel eens zand of modder in Spanje

Voor de inwoners van Andalusië en de Canarische Eilanden klinkt dit bekend aangezien zij regelmatig te maken hebben met dit fenomeen van warme lucht en fijne zanddeeltjes in de lucht. In Andalusië heeft dat de naam “El Terral” gekregen en op de Canarische Eilanden heet dit fenomeen “Calima” – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!