Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Het gaat een regenachtige week worden in Spanje maar met aangename temperaturen

MADRID – Volgens de Spaanse weerdienst AEMET gaat het een natte week worden in Spanje met kans op veel regen op veel plaatsen in het land. In eerste instantie zal het om kleinere regenbuien gaan maar donderdag en/of vrijdag zal het om hevige stormen gaan waarbij de regen met bakken naar beneden zal komen vallen. Het merendeel van de regen zal te merken zijn in het noorden van het land, langs de Atlantische Oceaan maar ook regio’s langs de Middellandse Zee kunnen te maken krijgen met regen. Gelukkig blijven de temperaturen langs de Middellandse Zee aangenaam.

Op maandag zullen delen van het noordwesten van Spanje in de regio’s Castilla y León, Asturië, Cantabrië, Galicië en het noorden van Extremadura te maken krijgen met regen en veel wind. Vooral langs de kust van de regio Galicië zal het flink tekeer gaan met de wind en wordt er een zeer wilde zee verwacht. De rest van het land, dus ook langs de Middellandse Zeekust, zal te maken krijgen met bewolking maar met aangename temperaturen tussen de 15 en 18 graden. Dat geldt ook voor de Balearen eilanden waar men tevens veel last zal hebben van de hevige wind.

Vanaf dinsdag en woensdag zullen de temperaturen langs de Middellandse Zee weer iets gaan stijgen maar zal het nog wel bewolkt zijn op veel plaatsen in Catalonië, Comunidad Valenciana, Murcia en ook Andalusië en de Balearen eilanden. Langs de Atlantische Oceaan zal het echter blijven regenen en zal de wind aanwezig zijn met soms harde windstoten tot wel 100 kilometer per uur. Ook op de Canarische Eilanden zou het kunnen gaan regenen maar wel zeer kort en weinig. De sneeuwgrens in het noorden en noordwesten van het land zal van 1.900 meter dalen naar 1.400 meter hoogte.

Vanaf donderdag en vrijdag zal het meer gaan regenen in praktisch heel Spanje, dus ook langs de Middellandse Zee en op de Balearen eilanden waarbij het noorden van Catalonië, het zuiden van de Comunidad Valenciana (Alicante) en de regio rondom Almería gespaard blijven. Daarnaast zal het ook harder gaan waaien waardoor de wind voor een ruwe zee kan zorgen met hoge golven, zowel langs de Atlantische Oceaan alsook langs de Middellandse Zee. Langs de Atlantische Oceaan zal de regen zwaar aanwezig zijn en zal het aardig bewolkt zijn, met uitzondering van delen van Asturië en Cantabrië waar deels de zon zal schijnen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!