Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

TENNIS: Rafael Nadal wint zevende ATP Barcelona toernooi

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

TENNIS – (Remco Stoffer) Rafael Nadal heeft zondag voor de zevende keer in zijn carrière het ATP-toernooi Conde de Codó van Barcelona gewonnen. Hij had twee lange sets nodig tegen zijn landgenoot David Ferrer.

Het eerste reekshoofd was in een Spaanse finale met 7-6 (7/1), 7-5 na 2 uur en 40 minuten te sterk voor derde reekshoofd David Ferrer (ATP 6). Net als op het tornooi van Monte Carlo, dat ‘Rafa’ vorige week voor de achtste keer op rij won, breit ’s werelds nummer twee in Barcelona zo voort aan een indrukwekkende reeks. Hij won zeven van de acht laatste edities, nadat hij in 2010 door een blessure moest passen voor het tornooi. De 25-jarige Spanjaard verloor in Barcelona nog maar 1 enkelspel: bij zijn eerste deelname in 2003 werd hij in de tweede ronde uitgeschakeld door landgenoot Alex Corretja.

Voor Nadal is Barcelona de 48ste tornooizege uit zijn carrière, en zijn tweede van het seizoen na Monte Carlo. Ferrer blijft steken op veertien ATP-tornooien en verloor al voor de 14de keer in 18 onderlinge duels van Nadal. Ook vorig jaar en in 2009 en 2008 was Nadal in de finale van Barcelona te sterk voor de 30-jarige Ferrer.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)