HEB JIJ AL GEKEKEN OP WIKISPANJE.NL? Leuk en informatief over Spanje...

GRANADA – (Remco Stoffer) Het Alhambra in Granada en de Mezquita in Córdoba zijn ook bij de Spaanse toeristen de meest favoriete monumenten om te bezoeken in Spanje. Volgens een onderzoek van Hoteles.com, waar 2.500 mensen aan deelnamen, staan beide monumenten in de top 10 van favoriete plaatsen om te bezoeken. Volgens de deelnemers aan het onderzoek zouden deze twee monumenten dan ook op de nieuwe lijst van zeven wereldwonderen moeten komen te staan.

Onder het mom van “Nuevas Siete Maravillas del Mundo” is de stichting New7Wonders op zoek naar nieuwe monumenten o meen nieuwe lijst samen te stellen van zeven wereldwonderen. Het gaat natuurlijk niet erom om de oude lijst van wereldwonderen op te zeggen maar wel om aan te geven dat er meer te zien is op de wereld.

Zeven wereldwonderen

Van de zeven wereldwonderen bestaat er nog slechts een, de Grote Piramide van Giza, terwijl de Tuinen van Babylon, de tempel van Artemis in Efeze, het Standbeeld van Zeus in Olympia, het Mausoleum van Halicarnassus, de Kolossus van Rhodos en de vuurtoren van Alexandrië allang niet meer bestaan.

Op de lijst van de nieuwe zeven wereldwonderen zouden komen te staan de grote muur van China, Petra in Jordanië, het Christus de Verlosser beeld in Rio de Janeiro, Machu Pichu in Peru, Chichen Itza in Mexico, het Colosseum in Rome en de Taj Mahal in India. Volgens de enquête echter zouden de Spanjaarden ook wel willen dat het Alhambra in Granada en de Mezquita in Córdoba op deze lijst zouden komen te staan.

Keuzes

Van de ondervraagden vond 74% in ieder geval dat het Alhambra in Granada op de lijst zou moeten voorkomen. Daarnaast vonden 39% dat de Mezquita in Córdoba, 31% de Sagrada Familia in Barcelona, 22,5% de Kathedraal van Santiago de Compostela en 20% het Nationaal Park van Timanfaya op Lanzarote van de ondervraagden dat deze monumenten op de lijst zouden moeten voorkomen.


Het Alhambra in Granada en de Mezquita in Córdoba favoriet voor wereldwonderen

Leestijd: 1 min
×

Meld je aan en ontvang het laatste Spanje nieuws in je e-mail inbox.

Door je aan te melden krijg je elke dag het laatste Spanje nieuws direct in je e-mail inbox. Met onze dagelijkse nieuwsbrief blijf je dus altijd op de hoogte van wat er in Spanje gebeurt.