HEB JIJ AL GEKEKEN OP WIKISPANJE.NL? Leuk en informatief over Spanje...

ALICANTE – (Arthur van Unnik) De prijs van de bouwgrond in de provincie Alicante heeft het laagste peil bereikt sinds het begin van de economische crisis: op dit ogenblik kost een vierkante meter bouwgrond slechts gemiddeld 151 euro. Dit is 48% minder dan in dezelfde periode in 2010. Toen moest nog 288 euro betaald worden voor 1 vierkante meter bouwgrond.

De daling van de prijs van de bouwgrond in Alicante is de sterkste daling van bouwgrond in Spanje op de provincie León na: daar daalde de prijs van de bouwgrond met 59%.

Dat de bouw in Alicante geheel is stilgevallen, is het duidelijkst merkbaar in de regio’s waar tot 2007 nog frenetiek gebouwd werd. Van één van de duurste provincies van Spanje voor het kopen van bouwgrond is Alicante een van de goedkoopste geworden. De daling van de prijs is het sterkst voelbaar in de omgeving van steden met meer dan 50.000 inwoners zoals Alicante, Elche, Torrevieja, Orihuela, Benidorm, Alcoy, Elda en San Vicente del Raspeig. In deze laatste stad kost 1 vierkante meter bouwgrond nu 65% minder dan in 2010.


Prijs bouwgrond Alicante stort in elkaar

Leestijd: 1 min
×

Meld je aan en ontvang het laatste Spanje nieuws in je e-mail inbox.

Door je aan te melden krijg je elke dag het laatste Spanje nieuws direct in je e-mail inbox. Met onze dagelijkse nieuwsbrief blijf je dus altijd op de hoogte van wat er in Spanje gebeurt.