skip to Main Content
Aantal Spanjaarden die in het buitenland een taal gaan leren met 20 procent toegenomen

Aantal Spanjaarden die in het buitenland een taal gaan leren met 20 procent toegenomen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het aantal Spanjaarden die naar het buitenland zijn vertrokken om daar een andere taal te gaan leren is in 2017 met 20% gestegen naar 120.000 personen. Dat zijn cijfers die bekend zijn gemaakt door de Asociación Española de Promotores de Cursos en el Extranjero (Aseproce), een vereniging ter bevordering van het studeren van een taal in het buitenland.

Volgens het Aseproce waren de meest gevraagde cursussen die van diverse weken lang voor minderjarige kinderen. Dit aantal cursussen steeg met 27% ten opzichte van 2016. Op de tweede plaats staan de academische reizen voor meer dan 12 maanden waarbij ook deze met 25% gestegen zijn ten opzichte van 2016. Het percentage zomercursussen is gelijk gebleven in 2017.

Het meest geliefde land om een taalcursus te doen is Groot Brittannië waar men natuurlijk heen gaat om het Engels te leren. 35% van de leerlingen koos voor dit land terwijl 29% koos voor een taalreis naar Ierland en op de derde plaats de Verenigde Staten met een 19% van de studenten.

Het land waar de grootste stijging werd waargenomen in 2017 was echter Canada waar 10% meer taal-leerlingen heen vlogen. De reden voor deze grote stijging is dat dit land het steeds makkelijker maakt voor buitenlandse studenten om Engels te komen leren waarbij men tegelijkertijd ook het Frans kan verbeteren.

De stijging van het aantal personen die naar het buitenland reizen om een taal te leren valt samen met de verbeterde economie en de crisis die bij veel mensen in Spanje voorbij is. Desalniettemin bestond 70% van alle taalreis studenten uit minderjarigen terwijl de overige 30% bestond uit studenten, volwassenen en zakenmensen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken