skip to Main Content
Hitler-bus als protest tegen de feminazis in Madrid
Hazte Oir / Twitter

Hitler-bus als protest tegen de feminazis in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De ultrakatholieke en conservatieve organisatie Hazte Oir heeft al vaker voor problemen gezorgd met hun campagnes over o.a. abortus in Spanje en gender veranderingen. Dit keer richt de organisatie zich op de feministen in Spanje die de katholieke organisatie omschrijft als ‘feminazis’ en dat laat zien door een afbeelding van Hitler met roze lippenstift.

De organisatie, die wat dit betreft veel op de extreemrechtse partij VOX lijkt, omschrijft het partnergeweld als ‘No es violencia de género, es violencia doméstica’ ofwel ‘het is geen gendergeweld maar huiselijk geweld’ als het gaat om partnergeweld.

Met de hashtag #StopFeminazis en een afbeelding van Hitler rijdt er een bus rond in het centrum van Madrid, iets dat toegelaten wordt. Diverse politieke partijen zoals Podemos en de PSOE noemen het een ‘middeleeuwse bus’ want terwijl er in Spanje vrouwen worden vermoord, mishandeld en verkracht roept de actie van Hazte Oir op tot haat jegens vrouwen en feministen.

Op de bus is ook een tekst te zien die gericht is aan de politieke leiders Casado van de PP, Rivera van Ciudadanos en Abascal van VOX om de genderwetten in Spanje te veranderen aangezien deze de mannen discrimineren en een bescherming moeten bieden aan alle slachtoffers van geweld, ongeacht het geslacht. Daarnaast wil Hazte Oir minderjarigen beschermen tegen ‘ideologische indoctrinatie op scholen’.

Komende 8 maart zal er in Madrid een 8M manifestatie plaatsvinden wat gezien wordt als een feministische staking. In 2018 werden er één miljoen mensen gemobiliseerd en was er een werkonderbreking van 5,3 miljoen werkers in Spanje in een manifestatie die gesteund werd door 170 landen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Het feminisme is doorgeslagen, het baas-in-eigen-buik type bepaalt de agenda. Spanje is van oudsher een katholiek land met een katholieke traditie. Abortus is een gruwel, huiselijk geweld evenzeer.

 2. ik sprak onlangs met een vrijgevochten, super politiek correcte en super tolerante dame. Na een vloeiend gesprek komen we aan op het feit dat er geen wit en zwart is maar vooral veel lagen grijs. Iedereen volledig akkoord en een nieuwe cana besteld. Tot ik zei dat socialisme, communisme, fascisme, islamisme, catholisisme, feminisme allemaal goede en ook slechtere kanten heeft. De dame keek me eerst aan alsof ik uit net van een andere planeet kwam…enliep erna bloedrrood aan. Communisme, islamisme, feminisme alemaal ok met een licht laagje grijs-wit maar….FASCISME!! Van de duivelse duivels. Geen greintje grijs! Afstotelijke stelling!! Tot zover de tolerantie…
  By the way: een tijd terug was er (ik dacht El mundo) een artikel waarin de zes meest vooraanstaande historici van Spanje gevraagd werden om ieder een verschilleng goed en slecht punt te geven van fascisme…En iedereen gaf een heel gedegen en verschillend goed en slecht punt van fascisme! En ik heb niet gehoord van ingegooide ruiten..
  Mensen die fascisme, net als andere ismen, in een adem en zonder nadenken of (echt serieus) opzoekingswerk eenzijdig demoniseren en veralgemenen maakt hen een makkelijke prooi voor een of ander -isme.
  Bovendien is de wereld vol van mensen die een -isme na verloop van tijd en boterhammen vervangen door een ander type ‘isme…
  Laat het niet aan mogelijke on- of overgevoelige of harten komen. Saludos, amigos. En geniet van de bovenmaatse temperaturen. Straks zijn we er niet meer en de wereld gaat niet stoppen met draaien.

 3. Dit hoort bij wetgeving verboden te zijn, namelijk fascisme is moord!
  De overeenkomsten door de geallieerden in Jalta en Postdam gesloten, maar ook de processen tegen de Nazi’s in Neurenberg geven hier richting aan.

  1. Ik begrijp dat dit onderwerp voor u zeer gevoelig ligt H. Kas.
   Maar om deze stelling nu zo te deponeren is wellicht ook wat kort door de bocht.
   Ik ben geen voorstander van welke voor van extremisme dan ook, dat is mijn algemene stelregel. Want waar mensen extreem gaan worden, vallen er altijd slachtoffers. Maar daarin zit wellicht het onderscheid, dat je mensen hebt die met een beweging meedoen vanwege een bepaald gedachtegoed zonder extreem te zijn of te worden. En mensen die doorslaan en zich door niets of niemand laten stoppen. en daarbij letterlijk over lijken gaan.

  1. Ik heb een schijthekel aan feministen vaak zijn ze daarnaast ook nog eens vegan dus wil je er zo ver als mogelijk vandaan blijven. Gelukkig pluk je een feministe al binnen 2 minuten uit een groep dus kun je er met een dikke boog omheen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken