skip to Main Content
Nieuwe Spaanse televisieserie in de maak over de 8 jarige jongen in de koffer

Nieuwe Spaanse televisieserie in de maak over de 8 jarige jongen in de koffer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

abou1MADRID – De Spaanse producent Mediaset is bezig met een miniserie voor de televisie over het verhaal van de 8 jarige jongen die enkele weken geleden werd gevonden in een koffer toen hij op deze manier Spanje binnen wilde komen. Het verhaal ging de hele wereld rond en reflecteert de ernst van de situatie en het drama voor veel Afrikaanse families die een beter leven zoeken voor hun kinderen.

Een aantal weken geleden probeerde een 19 jarige vrouw de grens van Ceuta te passeren met een grote koffer waarin de douane de 8 jarige jongen Abou aantrof die gelukkig gezond en wel bleek te zijn. De jongen zou op weg zijn naar zijn ouders die op de Canarische Eilanden wonen en het was de laatste hopeloze daad van de vader om zijn zoon naar Spanje te halen.

De vader had al van alles legaal geprobeerd maar vanwege het niet voldoen van de Spaanse eisen om het kind volgens de wet naar Spanje te halen, werd besloten dit op een illegale wijze te doen, iets wat de familie meer dan 5.000 euro heeft gekost en wat niet gepland was om op deze manier te doen. Er zit een heel drama achter het hele verhaal, iets wat Mediaset met de televisie serie wil laten zien.

De jongen heeft inmiddels een tijdelijke vergunning gekregen om 12 maanden lang in Spanje te blijven, tijd genoeg voor de ouders om hun zoon legaal te laten worden in het land. Abou verblijft nu bij zijn moeder op de Canarische Eilanden terwijl de vader in de gevangenis zit voor zijn actie. Er zijn inmiddels meer dan 70.000 handtekeningen aan justitie overhandigd van mensen die willen dat de vader herenigd wordt met zijn zoon en de rest van de familie – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken