Thuisquarantaineplicht in Nederland: geldt dat ook voor terugkeer uit Spanje?

Thuisquaraintaineplicht in Nederland: geldt dat ook voor terugkeer uit Spanje?
Beeld: Freepik

Thuisquarantaineplicht in Nederland: geldt dat ook voor terugkeer uit Spanje?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Sinds 1 juni 2021 geldt in Nederland een thuisquarantaineplicht voor reizigers die terugkeren uit zeer hoogrisicogebieden of landen. Deze verplichting geldt standaard voor alle reizigers, ook als je reeds gevaccineerd bent. Maar de vraag bij veel lezers is op dit moment: is Spanje een land met een thuisquarantainePLICHT na terugkomst?

Op Rijksoverheid.nl is te lezen dat vanaf 1 juni 2021 thuisquarantaine (thuisblijven) verplicht is als je na een verblijf in bepaalde landen (terug) naar Nederland reist. Deze verplichting geldt ook als je gevaccineerd bent. Deze thuisquarantaineplicht geldt voor landen die zijn aangemerkt als zeer hoogrisicogebied of land.

Landen of gebieden met een oranje kleurcode zijn hoogrisico landen of gebieden maar de zeer hoogrisicolanden hebben ook een oranje kleurcode. De zeer hoogrisicolanden landen of gebieden staan apart vermeld onderaan deze pagina (KLIK)

Het maakt niet uit met welk vervoermiddel u in Nederland aankomt. De quarantaineplicht geldt voor alle vormen van vervoer: het vliegtuig, de trein, bus, kampeerauto, motor of auto.

Spanje?

Spanje wordt niet gezien als zeer hoogrisicoland want het land staat niet in de lijst die op deze pagina onderaan te zien is. Dat betekent dat ondanks dat het vasteland van Spanje een oranje reisadvies heeft er geen thuisquarantaineplicht geldt maar wel een dringend advies om in quarantaine te gaan. KLIK HIER om den Quarantaine Reischeck te doen (heel handig).

Zoals op Nederlandwereldwijd.nl te zien is gelden voor Spanje twee kleurcodes: oranje voor het Spaanse vasteland en geel voor de Balearen en Canarische Eilanden.

Spanje: geel

De Balearen eilanden (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) en de Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Graciosa, La Palma, La Gomera en El Hierro) hebben sinds zaterdag 15 mei een GEEL reisadvies gekregen van Nederland.

Geel betekent: Let op, er zijn risico’s. Je kunt reizen naar het land of gebied van jouw keuze. Maar let op: er zijn veiligheids- of gezondheidsrisico’s. Bereid je reis goed voor. Bij terugkeer naar Nederland hoef je geen negatieve coronatestuitslag te laten zien en niet in quarantaine.

Spanje: oranje

Het vasteland van Spanje heeft nog steeds een ORANJE reisadvies. Dat oranje reisadvies geldt dus voor de autonome regio´s en gebieden Catalonië, Aragón, Valencia regio, Murcia regio, Andalusië, Madrid regio, Castilla-La Mancha, Castilië en León, Navarra, La Rioja, Extremadura, Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland.

Oranje betekent: Alleen noodzakelijke reizen. Reis alleen naar het land of gebied als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Let op: ga je toch op reis? Bereid je dan zeer goed voor. Bij terugkeer naar Nederland moet je een negatieve testuitslag laten zien en ga je in quarantaine.

Naar Spanje reizen

Om naar Spanje te reizen moet je voldoen aan de eisen die gesteld worden in Spanje, ook voor de Balearen en Canarische Eilanden. Dat betekent dat je het negatieve resultaat van een PCR- of TMA-test moet laten zien van max. 72 uur oud en dat je de gezondheidsverklaring via de website SpTH moet invullen.

Dat geldt ook voor gevaccineerde personen, zij moeten zolang er nog geen Europees Corona Certificaat is ook voldoen aan de negatieve PCR- of TMA-testuitslag en het gezondheidsformulier zoals we HIER al hebben beschreven in een gedetailleerd artikel.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.