skip to Main Content
De Parador van Cardona en het mysterie van kamer 712

De Parador van Cardona en het mysterie van kamer 712

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

cardona1aBARCELONA – Je moet een held zijn en zeker niet bang aangelegen zijn als je op eigen verzoek de nacht wilt doorbrengen in kamer 712 van de Parador de Cardona in de provincie Barcelona. Op slechts 100 kilometer van de Catalaanse hoofdstad bevindt zich wellicht wel een van de spectaculairste Paradores van Spanje. Dit kasteel werd omgetoverd tot een luxueus staatshotel maar er is een kamer waar veel gasten liever niet slapen.

In kamer 712 op de zevende verdieping in dit prachtig gerestaureerde hotel, eigendom van de staatshotels keten Paradores, gebeuren vreemde en onverklaarbare dingen. Zo springen kranen vanzelf aan, slaan ramen open, zijn er rare geluiden te horen en zeggen sommige gasten dat ze iets of iemand gezien hebben. Waar of niet waar, de hoteldirectie heeft het zekere voor het onzekere genomen en de kamer gesloten voor het publiek.

Het is nu nog alleen mogelijk in de kamer te slapen als men er specifiek om vraagt bij de boeking. Van te voren wordt je gewaarschuwd dat de nacht wellicht niet zo rustig kan verlopen en dat er rare dingen kunnen gebeuren. Het wordt in principe iedereen afgeraden maar als je toch wilt, dan wel op eigen risico.

De legende zegt dat er in de elfde eeuw een jonge vrouw genaamd Adalés verliefd werd op een Moor, iets wat in die tijd uiteraard niet mocht waarna de vrouw verbannen werd naar de toren Minyona waar nu de kamer 712 zich dichtbij bevindt. Zij overleed in die toren aan liefdesverdriet en haar geest struint nog steeds door het kasteel, en dan met name kamer 712 waar ze de gasten de stuipen op het lijf jaagt.

Wil je meer weten over deze Parador nabij Barcelona bekijk dan eens de website van ParadoresReizen.com met een groot aanbod van Paradores Autorondreizen om zo te genieten van deze prachtige hotels in kastelen, kloosters, paleizen en andere monumentale gebouwen of op speciale plaatsen – (Remco Stoffer)

intro-5

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken