skip to Main Content

Voorzitter voetbalclub Marbella FC aangehouden op verdenking van geld witwassen voor Russische mafia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Meer dan 100 agenten van de Guardia Civil hebben meegewerkt aan een reeks invallen in de provincie Málaga en hierbij werden 11 Russen aangehouden waaronder de voorzitter van Marbella FC. De actie was gericht tegen de leden van een Russische maffia groepering en agenten denken dat de gearresteerden betrokken zijn in het witwassen van meer dan 30 miljoen euro in Spanje alleen.

Dankzij de informatie die de politieagenten kregen van Europol hebben zij zich geconcentreerd op drie bedrijven die grote investeringen ontvingen van criminelen. De bedrijven in kwestie zijn Marbella FC football club, Aguas Sierra de Mijas en de Dame de Noche golf club in Marbella.

Onder de gearresteerden zijn Alexander Grinberg, president en German Pastushenko vice president van de voetbalclub maar ook directeurs van de andere bedrijven die onderzocht worden.

Volgens de Guardia Civil, is de hele operatie opgezet door criminelen uit de Russische Federatie, een van hen is volgens de FBI ook betrokken bij een fraude ter waarde van 150 miljoen euro in de Verenigde Staten.

Tijdens de invallen in de 18 eigendommen, zowel commercieel als privaat, werden grote sommen cash geld, computers, mobiele telefoons, 23 voertuigen en grote aantallen vuurwapens in beslag genomen. Alle gearresteerden zijn al voor de rechter verschenen.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ja we kunnen die andere voorzitter en tevens burgemeester nog. Maar dank zij de Gil – Gil staat Marbella met zijn Puerto banus wel op de kaart.
    Wat van een arm vissers dorpje tot één van de rijkste Dorpen van Spanje is geworden.
    Kijk zegt iemand tegen me in Marbella wijzend naar die mooie boten daar ligt het zwarte geld van Europa en van daar buiten.
    Was het niet de koning abdullah van saudi-arabië en zijn voorgangers die daar een optrekje hadden toen Gil en Gil nog de burgervader was . En stond niet deze burgervader om de zelfde rede onder toezicht.

  2. Goh, kregen ze die 100 agenten nog bij elkaar daar in Marbella?
    Ik dacht dat die allemaal in Barcelona zaten….

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken