skip to Main Content
Slecht weer op komst voor Mallorca met een ijzige kou en mogelijk sneeuw

Slecht weer op komst voor Mallorca met een ijzige kou en mogelijk sneeuw

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Het zou zomaar eens kunnen dat het gaat sneeuwen het komende weekend op het Balearen eiland Mallorca. Volgens de Spaanse weerdienst Aemet gaan de temperaturen flink naar beneden, is er kans op regen en hagel en zakt de sneeuwgrens naar slechts 200 meter waardoor het kan gaan sneeuwen in het Tramuntana gebergte. Vanaf vrijdag zal de daling van de temperatuur al te merken zijn maar gelukkig gaan de temperaturen op zondagmiddag weer iets omhoog.

Als het aan de voorspellingen van de Aemet ligt kunnen de inwoners en bezoekers van Mallorca zich voorbereiden op lage temperaturen waarbij het kwik tot onder het vriespunt gaat zakken op veel plaatsen en het dus goed koud kan worden. Dit is allemaal te danken aan een arctische polaire lucht die zorgt voor intense kou en wellicht ook sneeuw in de hoger gelegen delen van het eiland. Buiten het feit dat de temperaturen gaan dalen staat er ook een straffe wind met snelheden tussen de 70 en 80 km/uur waardoor de gevoelstemperatuur intens koud en onaangenaam kan zijn. De mutsen, sjaals en handschoenen kunnen dus uit de kast gehaald worden 😉

Sneeuw

De sneeuwgrens lag op donderdag nog op 900 meter hoogte maar dat wordt vrijdag 400 meter en op zaterdag slechts 200 meter waardoor het kan dat de eerste sneeuw van dit herfst/winterseizoen zal vallen in de Serra de Tramuntana en op andere verhoogde plaatsen van het eiland. Gezien de regen en storm op het eiland Mallorca en de lage temperaturen is de kans dus groot dat het kan gaan sneeuwen op het eiland. Met daarnaast temperaturen tot -7 graden op de hoogste punten van Mallorca kan de sneeuw ook blijven liggen en zelfs voor ijs op het wegdek zorgen.

Kans op sneeuw is er op de andere Balearen eilanden Menorca, Ibiza en Formentera niet maar ook daar zal het flink gaan waaien, dalen de temperaturen, wordt het ijzig koud en kan het gaan regenen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken