skip to Main Content

Benidorm populair als campingbestemming, ook bij Nederlanders

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – (Redactie) Volgens de gegevens van het nationale bureau voor de statistiek (INE) is Benidorm een van de populairste bestemmingen voor de campinggasten. Gedurende het afgelopen jaar was Benidorm de leider wat betreft het aantal gasten op campings en werden er 7,5% meer gasten ontvangen dan gedurende 2009. In totaal verbleven er in 2010 maar liefst 5,6 miljoen gasten in de Comunidad Valenciana waarvan een groot deel op campings in Benidorm.

Aan de Costa Blanca werd een bezettingsgraad van 58,5% gehaald waarbij vooral de campings in Benidorm veel bezocht werden, mede vanwege het grote aanbod van campings en campingplaatsen in deze regio. Het merendeel van de toeristen die op campings verblijven komen uit Nederland (24,8%), Groot Brittannië (21,8%), Frankrijk (18,1%) en Duitsland (16,6%). Met name de Nederlandse campinggast wordt genoemd in het rapport aangezien deze groep met 5,2% is gestegen in 2010 ten opzichte van 2009.

Catalunya bleef echter de favoriete streek bij de campinggasten aangezien hier 13,5 miljoen toeristen op een camping verbleven, 1,7% meer dan in 2009. Catalunya wordt gevolgd door de Comunidad Valenciana met 5,6 miljoen campinggasten met gedurende 2010 een stijging van 5,2% ten opzichte van 2009. Bij de Spanjaarden zelf was Catalunya ook de populairste streek voor camping toerisme maar kwam Andalucía op de nummer twee en de Comunidad Valenciana op de nummer drie positie.

Spanje’s meest bezochte campings zijn volgens de gegevens te vinden aan de Costa Brava, in Benidorm, Salou (Costa Dorada) en Torroella de Montgri (Costa Brava).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend