skip to Main Content

Opgepast, de radar bij de tunnel van Torrox registreert alles (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Redactie) Alle automobilisten in de provincie Málaga opgepast, de zogenaamde “radar de tramo” in de tunnel van Torrox is in werking getreden en zal vanaf nu alle voertuigen die harder dan 100 kilometer per uur rijden meteen op de bon slingeren, zonder waarschuwing wat tot nu toe het geval was. De nieuwe radar was al enkele maanden in een testfase en registreert vanaf nu de gemiddelde snelheid van de voertuigen. Sinds de testfase zijn er 2.073 automobilisten geregistreerd die harder reden dan 100 kilometer per uur. Ook al is de radar geheel operatief, er zullen pas bonnen verstuurd worden vanaf 1 maart, aldus de DGT.

De radar werkt eigenlijk heel simpel, de DGT weet hoe lang men erover doet om door de tunnel te rijden met een gemiddelde snelheid van 100 kilometer per uur. De radar registreert een voertuig als deze de tunnel inrijdt en weer uitrijdt, gaat dit sneller dan het gemiddelde dan krijgt de automobilist meteen een bekeuring, zonder waarschuwing, een praktijk die tot nu toe door de Spaanse verkeersdienst (DGT) werd gehanteerd. Boetes kunnen oplopen tot wel 600 euro en zes punten van je rijbewijs dus opgepast.

De tunnel zelf is 1.175 meter lang en de radar bevindt zich op het gedeelte van de A-7 richting Barcelona, dat wil zeggen vanuit Málaga gezien naar Nerja, Granada en Almería toe. Tot aan december van het vorige jaar mocht men slechts 80 kilometer per uur rijden in de tunnel maar deze snelheid is nu opgevoerd naar 100 kilometer per uur. Echter, rij je te snel dan ga je meteen op de bon.

Madrid

Een soortgelijke radar is ook in gebruik genomen in de tunnel van Guadarrama op de AP-6 tussen Madrid en Segovia richting A Coruña. Op dit moment zullen dit de enige twee radares de tramo zijn die in Spanje in gebruik worden genomen. De DGT sluit echter niet uit dat mocht dit een succes zijn, er meerdere radars bij zullen komen.

Los dos primeros radares de tramo comienzan a multar a partir de este martes

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend