skip to Main Content

Costa Blanca hotels sluiten Winter af met beste bezettingsgraad van het vasteland Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – (Redactie) De hotels aan de Costa Blanca hebben tussen december en eind februari de beste bezettingsgraden van de Spaanse hotels op het vasteland gehad. De bezetting lag rond de 50% met uitschieters naar de 70% in plaatsen als Benidorm, mede dankzij de nationale toerisme van zowel de Imserso, Spaanse bejaardenreizen, en individuele reizigers die de badplaats vanwege het goede weer bezochten.

De bezettingsgraad van 50% tot 70% is de hoogste van heel het vasteland Spanje aangezien de Costa Brava met 22% en de Costa del Sol met 35% ver achter de Costa Blanca liggen wat betreft bezettingsgraden van de hotels. Echter, de Costa Blanca is niet de streek waar de hoogste bezettingsgraad van heel Spanje werd genoteerd aangezien dat de Canarische eilanden waren, iets wat logisch is aangezien de winter het hoogseizoen is voor de Canarias en met name deze eilanden hebben geprofiteerd van de problemen in de Noord Afrikaanse landen.

De Costa Blanca heeft tussen 1 december en 28 februari per maand 150.000 toeristen op bezoek gehad terwijl dat aantal aan de Costa del Sol op 142.000, Costa Brava 58.000 en Mallorca op 64.000 toeristen lag. Alleen al in Benidorm kwamen er maandelijks 77.000 toeristen naar de badplaats om van het goede weer te genieten. De kamerprijzen van de hotels lag gemiddeld op 52 euro per nacht, ver onder het landelijke gemiddelde van 68 euro per nacht maar toch beter dan vorig jaar.

Deze winter zijn er aan de Costa Blanca 392 hotels open gebleven voor de toeristen, en dat in het laagseizoen, welke werk bieden aan 7.300 personen en een totaal van 62.000 bedden aanbieden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend