skip to Main Content
Benidorm bedekt door een tsunami van mist
Diario de Informacion

Benidorm bedekt door een tsunami van mist

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – Een dikke laag mist die als een grote wolk over de badplaats Benidorm trok zorgde ervoor dat de wolkenkrabbers (rascacielos) nu echt eens bedekt zijn door wolken (nubes). Het ging om een fenomeen dat enkele malen per jaar voor kan komen maar in dit geval gebeurde dit vrijdagmorgen.

Een dikke laag mist (intensa bruma) wat eruitziet als een laag wolken (nubes) of een tsunami van mist (tsunami de niebla) trok over de badplaats Benidorm waardoor de hoogste gebouwen bedekt werden door deze wolken en de allerhoogste wolkenkrabbers boven de wolken uitkwamen.

De mist (niebla) ontstaat door de botsing tussen de hoge lucht-temperatuur en de lage zee-temperatuur waardoor er mist ontstaat. Aangezien de temperaturen hoger zijn dan normaal voor de tijd van het jaar, ontstond er dus ook een dikke laag mist die plaatselijk over Benidorm trok en de stad bedekte met een dikke laag wolken.

De laatste keer dat dit fenomeen plaatsvond in Benidorm en andere plaatsen langs de Costa Blanca was op 5 december 2018. Zie hier voor de foto’s en video’s van de mist in december.

Onderstaande foto’s zijn afkomstig van de website Diario Información.

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. beste redactie ,
  deze opmerking heeft niks te maken met het betreffende artikel .
  Maar waarom ,moet ik telkens ik een artikel van Spanje Vandaag ,bij ieder bericht ,coockies aanvaarden .Zonder niet op accepteren te klikken kan ik het bericht niet lezen .Zou er mee akkord kunnen gaan ,als ik Spanje Vandaag open dat ik coockies moet aanvaarden maar bij elk bericht ????

 2. Wij meegemaakt in Almuñecar een paar jaar geleden. Was een beetje raar dit voor de eerste keer te zien maar mooie foto en vidio van gemaakt

  1. Mieke, ben jij nieuw op dit forum???
   We hadden nl lang geleden al afgesproken dat we nu zeuren over zinsvorming en spelfouten.

  1. Wij hebben hem ook ervaren. Het was mooi om te zien. Als ik dit had geweten was ik met mijn drone naar het kruis gereden voor wat extra mooie opnames.

  2. Had donderdag wat afspraken in Alicante en reed rond 14.00 uur over de AP7 langs Benidorm. Ook toen zat het stevig dicht van de zee mist! Is inderdaad een opvallend fenomeen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken