skip to Main Content

Gevangene ontsnapt via fax uit Spaanse gevangenis

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (NOVUM) De Spaanse politie heeft vrijdag een man opgepakt die twee keer uit de gevangenis wist te ontsnappen door zijn vrouw valse faxen naar de gevangenis te laten sturen. In de fax werd opdracht gegeven tot zijn vrijlating. De man, de 57-jarige José Carlos Serna, werd opgepakt in zijn huis in San Lorenzo del Escorial, een voorstad van Madrid. Hij had zich verscholen in een uitgeholde sofa, meldde de politie.

In december zat de man in een cel van een rechtbank in afwachting van zijn proces. Agenten kregen een fax die zogenaamd afkomstig was van een regionale rechtbank.

De fax werd gevolgd door een telefoontje van iemand die zich voordeed als medewerker van de rechtbank. Zij bevestigde het bevel tot vrijlating.

Controleren

De agenten probeerde het telefoontje te controleren, maar kregen geen gehoor. Vervolgens kregen de agenten een tweede telefoontje waarin opnieuw het bevel tot vrijlating werd bevestigd. Serna werd daarop naar een taxi gebracht.

Volgens de politie gebruikte de man dezelfde truc om in oktober een gevangenis in Valdemoro te ontvluchten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend