Duitse toeristen met corona in quarantaine in hotel op Mallorca wat ze zelf moeten betalen

Duitse toeristen met corona in quarantaine in hotel op Mallorca wat ze zelf moeten betalen
Beeld: Melia.com

Duitse toeristen met corona in quarantaine in hotel op Mallorca wat ze zelf moeten betalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Ondanks dat veel mensen denken zonder al te veel problemen weer op vakantie te kunnen gaan kan het voorkomen dat er corona-problemen ontstaan zoals dat je besmet of geïnfecteerd raakt met het coronavirus tijdens je vakantie. Dat is nu twee Duitse toeristen overkomen op Mallorca die nadat ze positief op corona werden getest meteen in een hotel in quarantaine zijn geplaatst en nu niets meer mogen.

Twee Duitsers die op vakantie zijn op Mallorca zijn positief op corona getest en werden door de autoriteiten op Mallorca meteen in quarantaine geplaatst. Het tweetal verblijft in het speciaal voor dit doel ingerichte hotel Meliá Palma Bay in Palma. Dat is een luxe verblijf wat deze toeristen waarschijnlijk zelf moeten betalen.

De Duitsers mogen de kamer niet verlaten, mogen niet naar het zwembad of strand gaan en mogen ook niet terugkeren naar Duitsland voordat de quarantaine periode voorbij is en ze corona-vrij zijn.

Daarbij komt het probleem dat er vanuit Duitsland een negatief reisadvies is voor Mallorca en de toeristen er toch voor gekozen hebben om op reis te gaan. Reizen gebeurt dus op eigen risico wat gevolgen kan hebben voor de kosten die gemaakt worden. 

In de Duitse krant Die Welt vraagt men zich dan ook af wie de kosten gaat betalen. Wie betaalt het verblijf in het hotel want de kosten die de besmette gasten moeten betalen kunnen niet verhaald worden op de ziektekostenverzekering, aldus de krant Die Welt en worden ook niet meteen betaald door de Duitse verzekeringsmaatschappijen.

Volgens een woordvoerder van TUI maken de meeste reizigers niet zo druk over de vraag wat er gebeurt als je positief getest wordt tijdens een vakantie in een land met negatief reisadvies. Maar als dat wel gebeurt weet men zich geen raad.

In sommige gevallen kunnen de extra kosten verhaald worden op een extra reisverzekering die afgesloten moet worden, iets wat ook door reisorganisaties wordt aangeboden.

Er moet onderscheid gemaakt worden tussen een verplicht quarantaine verblijf en medische verzorging. Het extra verblijf tijdens de quarantaine moet in de meeste gevallen door de reizigers zelf betaald worden. De medische verzorging geldt altijd en is gratis want dat wordt betaald door het land waar men verblijft, in dit geval dus Spanje.

Eenieder die op vakantie is binnen de EU kan gebruik maken van de Europese gezondheidskaart of Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) in geval van ziekte of ziekenhuisopname maar vaak niet in het geval van een corona gerelateerde ziekte of extra verblijf zoals in dit geval in een speciaal daarvoor ingericht covid-hotels in Palma.

Bron: Spaanse krant Diario de Mallorca (KLIK) en Duitse krant Die Welt (KLIK)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.