Nieuw corona-vaccinatie record en miljoenen vaccins naar Spanje

Corona-vaccinatie nieuws: Nieuw vaccinatie-record en miljoenen vaccins naar Spanje
Beeld: Europa Press

Nieuw corona-vaccinatie record en miljoenen vaccins naar Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl ook in Nederland een vaccinatie-record werd verbroken op donderdag, gebeurde dat ook voor de tweede opeenvolgende dag in Spanje. Terwijl de corona-incidentie op donderdag steeg naar 154,7 per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen en er 7.041 nieuwe corona-positieve bijkwamen, werden er ook 306.995 personen op één dag gevaccineerd in Spanje.

Terwijl Spanje zich voorbereidt op de vierde corona-golf die zeker na de Semana Santa en Paasperiode zal beginnen, heeft men het ritme van het corona-vaccinatieprogramma opgevoerd.

Op donderdag werden er in slechts 24 uur tijd 306.995 personen gevaccineerd, een nieuw dagrecord in Spanje. Op woensdag werd er al een record gezet met 298.549 gevaccineerden in 24 uur tijd maar dat werd op donderdag dus alweer verbroken.

Op donderdag heeft Spanje opnieuw AstraZeneca Vaccins ontvangen, om precies te zijn 1.056.500 dosissen. Daarmee is het totaal ontvangen AstraZeneca/Oxford vaccins gestegen naar 2.175.700 waarvan er 1.629.662 gebruikt zijn en 68 personen een tweede dosis hebben ontvangen.

Op maandag 5 april moeten daar 1.200.000 Pfizer-vaccins bijkomen waardoor het totaal ontvangen Pfizer/BioNtech vaccins zal stijgen naar 7.670.295 vaccins.

In totaal heeft Spanje inmiddels 9.703.645 corona-vaccins ontvangen waarvan 6.470.295 Pfizer/BioNtech vaccins; 2.175.700 AstraZeneca/Oxford vaccins en 1.044.000 Moderna vaccins.

Van het totaal ontvangen corona-vaccins zijn er 8.342.155 gebruikt om evenzoveel mensen te vaccineren terwijl er 2.797.015 personen de tweede dosis hebben ontvangen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.