skip to Main Content

Baskische separatisten worden uitgesloten van gemeenteraadsverkiezingen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BILBAO – (Redactie) Drie weken voor de gemeenteraadsverkiezingen in Spanje, heeft het Spaanse hooggerechtshof zondag de deelname van de nieuwe Baskische partij “Bildu” aan de stembusslag verboden. Met Bildu (“Verzameling” in het Baskisch) wilden de Baskische separatisten alsnog aan de verkiezingen deelnemen nadat hun partij Sortu was verboden.

Tal van kandidaten op de lijsten van Bildu komen uit de omgeving van terreurorganisatie ETA, oordeelde het Spaanse hooggerechtshof zondag kort voor middernacht. De Spaanse regering had aangedrongen op een verbod van Bildu. Volgens haar ging het om een mantelorganisatie van de sinds 2003 verboden separatistische partij Batasuna, de politieke arm van de ETA. Vorige maand werd door het hooggerechtshof ook al de nieuwe Baskische partij Sortu illegaal verklaard. Op 22 mei zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend