skip to Main Content

Elche en Oviedo zijn Spanje’s schoonste steden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ELCHE/OVIEDO – (Else Beekman) Volgens een onderzoek van consumentenorganisatie OCU zijn Elche (Alicante) en Oviedo (Asturias) de schoonste steden van Spanje. Het onderzoek werd gehouden onder 6.700 mensen die hun mening moesten geven over zaken als aantal prullenbakken in hun gemeenten, vuilnisbeleid, schoonmaakbeleid etc.

Badajoz (Extremadura) en Jerez de la Frontera (Cádiz) kwamen als vuilste steden uit de test. Volgens de onderzoekers is er een duidelijke lijn van schoon naar vies te zien van noord naar zuid.

Volgens het rapport is er een grote verbetering te bespeuren in het beleid rond verwijden van hondenpoep en het opruimen van troep na de openbare drinkfeestjes in de straten door Spaanse jongeren. Volgens de OCU komt dit doordat bewoners actiever meewerken.

Ondanks dat is het niveau van tevredenheid van Spanjaarden over het ophalen van de vuilnis en het schoonmaken van de straten laag, met een gemiddelde van 58%.

Het laatste onderzoek werd gehouden in 1995 en sindsdien is de tevredenheid van bewoners van Sevilla, Palma de Mallorca, Badajoz, Teruel, Málaga, Alcalá de Henares (Madrid) en Santa Cruz de Tenerife afgenomen.

Vuilnisbak

Samen met Elche en Oviedo, staan ook San Sebastian, Pamplona en Getxo bovenaan de lijst met de meeste punten. In Oviedo staat er 1 vuilnisbak op elke 51 inwoners, is er 1 straatschoonmaker op elke 1.120 inwoners en wordt er 49,60 euro per inwoner uitgegeven aan het schoonhouden van de stad.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend