skip to Main Content

Nigeriaanse immigrante voor maand vast in Spaanse asielopvang

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Een jonge Nigeriaanse vrouw werd een maand lang vastgehouden in een speciale kamer voor asielzoekers op het Madrileense vliegveld Barajas. Autoriteiten wilden dat de vrouw hen hielp met het oprollen van de vrouwenhandel-bende die haar voor prostitutie naar Spanje had gebracht.

De vrouw, die tussen de 16 en 20 jaar wordt geschat, landde op 1 april in Spanje met een vlucht uit Roemenië, volgens het radiostation SER. Ze zou vrijdag worden vrijgelaten en vervolgens nog eens 30 dagen in Spanje kunnen blijven. Dit op voorwaarde dat ze een formele aanklacht zou indienen tegen de bende die haar naar Spanje dwong te gaan om als prostituee aan het werk te gaan.

Haar zaak is bijzonder omdat niemand ooit zolang vastzat in de asielkamer van het vliegveld. De komende maand zal zijn in een centrum voor immigranten verblijven dat wordt geleid door sociale hulpgroepen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend