skip to Main Content
Franse anti stierenvechten campagne vervangt stier door dinosaurus in video

Franse anti stierenvechten campagne vervangt stier door dinosaurus in video

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Voor diegene die het nog niet wisten, in Frankrijk wordt net zoals in Spanje ook nog aan stierenvechten gedaan. Weliswaar steeds minder maar het gebeurt in het zuiden van het land nog steeds. Om nogmaals te protesteren tegen deze achterhaalde “sport” of “culturele aangelegenheid” heeft de Franse anti stierenvechten vereniging FLAC een nieuwe video geplaatst. In de video is te zien hoe de stier vervangen is door een dinosaurus waarmee men wil aangeven dat het stierenvechten erg achterhaald is.

“Dacht je dat deze barbaarse praktijken plaatsvinden in andere tijden? Nee dus, het bestaat nog steeds” is de boodschap van de video. Hierin is te zien hoe de matadores in de stierenvechtersarena staan te wachten op de stier die vervangen is door een dinosaurus die door de stierenvechters gezien wordt als stier. De video is een regelrecht succes op internet en werd in slechts 24 uur tijd door al meer dan 3 miljoen mensen bekeken.

De video is dan ook niet door video hobbyisten in elkaar gezet maar door een van Frankrijks bekendste reclamebureaus. Daarnaast is er zorgvuldig voor deze tijd van het jaar gekozen om de video te publiceren gezien het feit dat er verkiezingen plaatsvinden in Frankrijk.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken