skip to Main Content
Grootste cruiseschip ter wereld vrijdag in de haven van Málaga te bewonderen

Grootste cruiseschip ter wereld vrijdag in de haven van Málaga te bewonderen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

harmony1aMÁLAGA – De stad Málaga is steeds populairder aan het worden als stop-over voor de vele cruiseschepen met honderden of duizenden passagiers aan boord maar deze vrijdag 3 juni zal het grootste cruiseschip ter wereld aanleggen in de haven van de stad Málaga. Het gaat om de “Harmony of the seas” die net zo lang is als de hele Calle Larios, de populaire winkelstraat van Málaga, en waar maar liefst 6.780 passagiers aan boord kunnen slapen.

Men ziet het niet elke dag maar deze vrijdag 3 juni is het grootste cruiseschip ter wereld “Harmony of the seas” te bewonderen in de haven van Málaga. Het cruiseschip zal vrijdagmorgen rond 8:00 uur aanleggen in de haven nadat het schip vanuit de havenplaats Vigo in Galicië naar Málaga is gevaren.

Aan boord van het schip zijn gedurende deze reis die op 15 mei begon in Frankrijk, 6.360 passagiers en daarnaast 2.100 bemanningsleden. Dat is grofweg de bevolking die ingeschreven staat in het dorp Archidona, aldus de Diario Sur.

Het schip is maar liefst 362 meter lang, 66,4 meter breed en er zijn 2.747 hutten aan boord. Daarnaast echter ook alle luxe die men kan verwachten van een cruiseschip en ook nog eens tuinen, een winkelcentrum met een Starbucks, diverse schouwburgen waar menig stad jaloers op zou zijn en waarschijnlijk het meest opvallende, een 33 meter lange glijbaan genaamd “The ultimate abyss”.

Al met al een heel spektakel om te zien. Het grootste cruiseschip ter wereld zal om 8:00 uur aanmeren waarna het zo’n 10 uur in de haven zal blijven om laat in de middag rond 18:30 uur te vertrekken op weg naar de haven van Barcelona, de stad waar de vaste aanlegplaats zal komen voor alle Middellandse Zee reizen deze zomer – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken