skip to Main Content
Spaanse president Rajoy kondigt daling aan van inkomstenbelastingen (IRPF)

Spaanse president Rajoy kondigt daling aan van inkomstenbelastingen (IRPF)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

irpf1MADRID – Met de verkiezingen in november die steeds dichterbij komen moet de conservatieve regering van PP voorman en president van Spanje Mariano Rajoy goodwill zien te kweken. Al eerder was aangekondigd dat men plannen had om in 2016 de inkomstenbelastingen te gaan verlagen maar dit werd nu al aangekondigd vanaf 1 juli dit jaar, met terugwerkende kracht.

Dat wil zeggen dat arbeiders in principe deze maand al iets zullen gaan merken van een belastingverlaging op hun loonstrookjes en natuurlijk in de portefeuille. Volgens Rajoy gaat de economie beter dan gepland en zijn er meer inkomsten waardoor de belastingen naar beneden gehaald kunnen worden, iets wat Rajoy zegt altijd al van plan te zijn geweest. Helaas zijn er geen plannen voor een mogelijke BTW (IVA) verlaging, iets wat veel mensen veel liever zien.

Belastingschijven

Mensen die per jaar minder dan 12.450 euro verdienen (en dat zijn er veel) zullen in plaats van 20% nu nog 19% gaan betalen aan inkomstenbelastingen. Arbeiders met jaarsalarissen tussen de 12.450 en 20.200 euro zien de IRPF van 25% naar 24% dalen en die met jaarsalarissen tussen de 20.200 en 35.200 euro gaan in plaats van 31% nu nog 30% loonbelasting betalen. Arbeiders in de vierde schijf, die van jaarsalarissen tussen de 35.200 en 60.000 euro, gaan in plaats van 39% nu nog 37% betalen en diegene die het geluk heeft meer dan 60.000 euro te verdienen op jaarbasis ziet de IRPF dalen van 47% naar 45%.

Deze wijzigingen in de percentages aan inkomstenbelastingen zijn slechts een kleine geste van de Spaanse regering. Dit zal ongetwijfeld een goodwill actie zijn geweest om aan het volk te laten zien dat de PP hun beloften houdt. Dat wil zeggen, toen de inkomstenbelastingen werden verhoogd net na de verkiezingen in 2011, beloofde de regering al dat als het beter zou gaan met de economie in het land men de percentages weer zou gaan verlagen.

Verkiezingen

Waarschijnlijk zullen er in november van dit jaar algemene verkiezingen plaatsvinden in Spanje en gezien het feit dat de PP flinke verliezen heeft geleden de afgelopen regionale en gemeenteverkiezingen, wil de conservatieve regering er nu alles aan doen om zieltjes te winnen en stemmers over te halen om weer voor de PP te kiezen. Ongetwijfeld zullen er de komende maanden nog wel meer positieve berichten komen van de regering-Rajoy – (Remco Stoffer)

IRPF = Impuesto sobre la renta de las personas físicas

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken