skip to Main Content
Mobiele apps om je vakantie in Spanje te vergemakkelijken

Mobiele apps om je vakantie in Spanje te vergemakkelijken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

apps1aMADRID – Het is zomer en je gaat op vakantie naar Spanje. naast de zwembroek, anti zonnebrandcrème en zonnebril zal ook zeker de smartphone en/of tablet meereizen naar het land van de zon, zee, strand, fiesta en siesta. Om het verblijf wat te vergemakkelijken in Spanje zetten we enkele apps op een rijtje die gratis te installeren zijn op je mobiele apparaten. (EDITIE 2016)

WifiMapper

Als je op vakantie bent in Spanje wil je de kosten zo laag mogelijk houden en geen roaming gebruiken. Om dan toch te kunnen internetten, WhatsAppen en surfen heb je wifi nodig. Gelukkig zijn de meeste hotels en appartementen complexen tegenwoordig voorzien van gratis (of tegen betaling) wifi en kan men ook in Spanje op de kleine schermen internetten. Ook langs de stranden van veel Spaanse badplaatsen en op de vliegvelden kan men gebruik maken van gratis wifi. Al deze plaatsen zijn in kaart gebracht bij de app WifiMapper die inmiddels meer dan 500 miljoen wifi hotspots wereldwijd geregistreerd heeft staan. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android.

Kwallen

Als je naar het strand gaat in Spanje kun je er soms niet omheen, kwallen. Om nu te weten of er kwallen te vinden zijn op je favoriete strand kun je gebruik maken van de app InfoMedusa die voor iOS en Android te downloaden is. Door deze app te gebruiken kun je niet alleen zien of er al kwallen op het strand zijn maar ook de voorspellingen voor kwallen langs de kust. Erg makkelijk dus.

Google Maps navigatie

Voor diegene die geen extra navigatiesysteem mee willen nemen op vakantie is het misschien handig om Google Maps op je mobiel of tablet te gebruiken. Via deze app kun je niet alleen je vakantieplaats en omgeving op kaart, satellietfoto of op straatniveau bekijken maar is het ook mogelijk te navigeren. Nu kost het gebruik van Google Maps normaal gesproken veel dataverkeer en dat is in het buitenland niet echt wenselijk. Daarom is het mogelijk om kaarten te downloaden op je smartphone zodat je al voordat je op vakantie gaat de badplaats of omgeving kunt installeren om offline te bekijken. Beschikbaar voor iOS en Android.

Google Translate

100 kilo woordenboek in je broekzak: deze briljante app vertaalt tussen 64 talen, o.m. Nederlands, Duits, Engels, Chinees en uiteraard Spaans, Catalaans etc. Je kunt woorden of zinnetjes intikken, maar ook in (laten) spreken en zelfs vertalingen laten uitspreken. Werkt alleen online, dus pas op voor roaming-kosten. Beschikbaar voor iOS en Android.

Spaans leren met 6000 woorden

De app Spaans Leren is een applicatie met meer dan 6000 woorden. Deze zijn allemaal onderverdeeld in verschillende onderdelen en categorieën. Je begint op een relatief makkelijk niveau, waarna de moeilijkheidsgraad verder omhoog gaat. Daarnaast is de Spaans Leren app ook offline te gebruiken, wel zo makkelijk als je in een tapasbar staat bijvoorbeeld. Beschikbaar voor iOS en Android.

WhatsApp

Wie kent deze app nu niet. Je kunt er korte (of veel te lange) tekstberichten mee versturen, foto’s versturen en zelfs bellen. Harstikke handig allemaal maar let wel op (zeker met bellen) dat je gebruik maakt van wifi anders lopen de kosten enorm op, en dat is geen leuke verrassing als je thuiskomt van je vakantie in Spanje. WhatsApp is eigenlijk de meest ideale app om je familie en vrienden op de hoogte te houden van je avonturen tijdens je Spanje vakantie. Te gebruiken op Android en iOS toestellen.

Tiendeo

Het gaat hier om een Spaanse versie van de populaire Reclamefolder app. Heel makkelijk als je winkels in de buurt van je verblijfplaats wilt zoeken en daarnaast de laatste folders en aanbiedingen wilt bekijken. Uiteraard is de app in het Spaans maar je kunt eventueel bovenstaande vertaalapps gebruiken om het een en ander te vertalen, al is de app van Tiendeo niet echt al te moeilijk om te begrijpen. Beschikbaar voor iOS en Android.

Netflix

Heb je een abonnement op Netflix in Nederland of België dan kun je ook in Spanje waarschijnlijk je favoriete films of series bekijken, erg makkelijk als er niets op de tv is of je je gewoon verveelt tijdens de siesta. De app van Netflix is weliswaar in Spanje ook te gebruiken maar het kan voorkomen dat jouw series of films niet te zien zijn in Spanje, dit vanwege de uitzendrechten die verschillen in elk land waar Netflix aanwezig is. Daarnaast kan het voorkomen dat de films en series alleen in het Engels en/of Spaans te bekijken zijn zonder Nederlandse ondertiteling. Beschikbaar voor iOS en Android.

Uitzending gemist

Met de NPO-app Uitzending gemist kun je de programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep op je Android of iOS toestel kijken en luisteren. De tv-programma’s verschijnen kort na afloop van de uitzending op NPO 1, 2 en 3 en blijven dertig dagen beschikbaar. Het kan zijn dat sommige programma’s het in Spanje niet doen vanwege de uitzendrechten. Beschikbaar voor iOS en Android.

SpanjeVandaag

Onze website SpanjeVandaag heeft (nog) geen aparte app aangezien de website geheel adaptief is en zich aanpast aan de schermafmetingen waarop je de neuws-website bekijkt, hetzij een vaste computer, laptop, tablet of smartphone. Je kunt de link van onze website in je mobiele browser opslaan op je startscherm waardoor je een directe link naar het laatste Spanje nieuws hebt. Datzelfde geldt ook voor onze websites WikiSpanje met achtergrond verhalen over Spanje en alles wat daarmee te maken heeft en voor SpanjeBedrijvengids met daarop een groeiend aantal Nederlandse en Belgische bedrijven die in Spanje te vinden zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken