skip to Main Content
Camperparkeerplaats Playa San Juan in Alicante nog steeds niet open

Camperparkeerplaats Playa San Juan in Alicante nog steeds niet open

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Afgelopen winter beloofde de gemeente nog dat de camperparkeerplaats aan het Playa de San Juan in Alicante in de zomer open zou zijn maar dat is niet gelukt. Volgens de autoriteiten wacht men nog steeds op de juiste papieren van het bedrijf die de camperparkeerplaats gaat runnen en tot dan hangt er een ketting waardoor camperrijders ergens anders hun heil moeten zoeken.

De camperparkeerplaats in de nabijgelegen gemeente El Campello is overboekt en er kan vaak geen camper meer bij terwijl men in Alicante “illegaal” parkeert in de Urbanova wijk tegenover de Saladar de Agua Amarga. In de winter van 2016 zag het er allemaal nog zo leuk uit en beloofde de gemeente dat de camperparkeerplaats nog voor de zomer geopend zou zijn maar dat is dus niet gelukt. De parkeerplaatsen zijn geverfd, de voorzieningen zijn klaar maar de ketting hangt er nog voor.

Volgens de gemeente heeft dit alles te maken met het ontbreken van de juiste documentatie van het bedrijf die de camperparkeerplaats zal gaan runnen. In principe loopt de termijn om deze in te leveren deze donderdag af waarna de camperparkeerplaats snel geopend kan worden. Daarnaast kaart de gemeente Alicante aan dat het hoogseizoen voor de campers pas in oktober begint waardoor er geen probleem is. Ondertussen staan de campers overal geparkeerd op plaatsen waar dat officieel niet mag. Er wordt volop aan wildparkeren gedaan, iets wat voorkomen kon worden met de opening van de nieuwe camperparkeerplaats.

De nieuwe camperparkeerplaats van Alicante ligt naast het stadspark Parque La Marjal en aan het strand Playa de San Juan ter hoogte van de Avinguda de Costa Blanca 168. Deze “Camper Área” is uniek in Alicante en omgeving en heeft een oppervlakte van 5.300 vierkante meter om plaats te bieden aan 42 campers waarvan de eigenaren gebruik kunnen maken van een scala aan voorzieningen.

Een van de redenen waarom het besluit is genomen om deze camperparkeerplaats te bouwen is om parkeren en overnachten op andere plaatsen in de stad tegen te gaan. Daarnaast hoopt de gemeente op hetzelfde moment dat er meer campereigenaars naar Alicante komen wat uiteindelijk ook weer goed is voor de economie.

De camperparkeerplaats ligt vlakbij het stadspark en het strand en daarnaast op korte loopafstand van het Tram station waardoor de reiziger gemakkelijk met de tram de omgeving kan ontdekken of de stad in kunnen gaan en de camper kunnen laten staan.

De campers mogen slechts maximaal 48 uur op de camperparkeerplaats staan, iets wat in de wetten van de Comunidad Valenciana geregeld is. Het is niet helemaal bekend of het gebruik van deze nieuwe camperparkeerplaatsen gratis is of tegen betaling en wat deze kostprijs dal zal zijn. Daarnaast is het niet bekend of er tevens wifi internet zal zijn, iets wat veel campertoeristen zeker op prijs zouden stellen

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 16 reacties
 1. je moet niet cynisch worden….. of ben je eenzaam….
  eerst campers beledigen (al die campers in zee gespoeld) wat een taal is me dat zeg en dan ook nog mensen op hun schrijffouten wijzen, leuk!
  heb je niets anders te doen?
  doe zo niet verder DAAR hebben mensen niets aan
  azijnpissers genoeg hier en elke keer zal ik reageren, wees blij dat we van Spanje Vandaag kunnen genieten en hou kritiek voor uzelf!

 2. jij toch eerst, en de kampers zijn dan al riebedebie
  en je DENKT dat JOU niet juist is
  je kan schrijven wat je maar wil op de site maar het moet wel juist zijn als je anderen wil corrigeren
  jou is een persoonlijk voornaamwoord
  jouw is een bezittelijk voornaamwoord
  jou is nooit een subject en dan kan JOU ALTIJD in een zin staan
  de tsunami heeft JOU niet gezien
  waarom luister ik naar JOU
  zo dat is les 1, als je nog andere wenst laat het ME dan weten
  en als dat zo moest zijn dat er al eens een foutje instaat, kijk eens de papieren na van UW villa, misschien staan er ook wel fouten in die U interesseren en kun je ook voor azijnpisser spelen bij JOUW (hier kan het wel) notaris

  1. dank voor u(w) wijze taalles . blijf dat vooral verder doen, hier hebben de mensen wat aan. ik ga mij schamen en mij niet meer negatief uitlaten over campers.

 3. Beste Emma, tis te hopen dat DE zee niet tot aan JOU villa komt.
  Dan heb je een groot…….. PROBLEEM.

 4. campers belemmeren mijn uizicht op zee helemaal niet. wij wonen AAN zee, campervrij. Vanaf het moment dat campers de mogelijkheid zien OP zee te komen, verkoop ik mijn huis AAN zee

 5. Ach het is geven en nemen in het leven!
  En dat geld voor ons allemaal ,
  Maar helaas zit er onder ons allemaal,wel eens een rotte appel,
  Die het voor de ander verpest.
  Sta er boven en geniet zo lang het nog kan.

 6. Tja, er zijn nu eenmaal campers waar overigens heel veel geld voor betaald moet worden, A. met aanschaf en B. met wegenbelasting en verzekering. Waar Nederland natuurlijk weer koploper is . Naar mijn mening moeten de mensen met camper zeer zeker meer plekken krijgen om een paar dagen (zeer zeker geen overwinteren of weken) te verblijven. Zelf hebben we geen camper of dergelijks maar we leven met z,n allen op een planeet en laat iedereen een beetje genieten met dingen die ze graag doen.
  Wat ik wil zeggen is: Allemaal een beetje water bij de wijn. Ik begrijp niet waar mensen zich zo druk om maken. Is verspilde energie ,,toch??¿¿ Offf toen was geluk heel gewoon…Waar is dat gevoel nu nog bij mensen.

 7. Ja Spanje is geen vriendelijk camperland zoals Frankrijk Duitsland Italië en zelfs Nederland

   1. Emma C, wat bedoel je daarmee? Verklaar je nader. Ben je wellicht een keer bijna, of aangereden door een camper? Of is het jaloezie?

    1. nee, zéker geen jaloezie. We hebben een riante villa aan zee.
     De vele campers van grijs op reis leiden, tot mijn grote ergernis, niet tot voldoende doorstroming van het verkeer. Niet iedereen heeft vakantie in Spanje. De meeste campers die ik tegenkom rijden eerlijk en …….eerlijk duurt het langst.
     Misschien `s nachts rijden, jullie hebben toch tijd zat.
     Ben je ´s morgens als eerste op de gratis parking

     1. Deze mail is voor Emma C

      Geachte mevr.
      Niemand is er jaloers op dat U een RIANTE VILLA hebt aan zee. Ook begrijp ik dat het een storende factor kan zijn als er veel campers etc.. het mooie uitzicht van U ontsieren. Dat is ook niet leuk. Zou een fatsoenlijk praatje niet meer helpen dan dat U zich zelf zit op te fokken. De enige die U daar mee hebt bent U zelf. Kijk eens positief tegen anderen aan in plaats van kwaad te worden. Of, neem een wijntje.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken