skip to Main Content
Mercadona opent in augustus ook op zon- en feestdagen
Mercadona.es

Mercadona opent in augustus ook op zon- en feestdagen

VALENCIA – Het is augustus en dus is het overal extra druk, dat wil zeggen druk in de toeristische gebieden en rustiger in de grote steden. Daarom heeft de grootste en populairste supermarktketen van Spanje Mercadona de openingstijden aangepast. Sinds eind juni zijn de meeste van de 1.632 supermarkten geopend tot 22 uur ‘s avonds maar in augustus zijn ook veel Mercadona’s op zondag open en dat is leuk voor alle vakantiegangers die graag elke dag naar de Mercadona willen 😉

Terwijl andere supermarkten waaronder de landelijk ook bekende Lidl en Aldi supermarkten al jaren op zondag open zijn heeft de Mercadona besloten dit jaar ook alle zondagen in augustus open te gaan. Dat geldt echter niet voor alle 1.632 supermarkten die de Spaanse keten heeft in Spanje maar wel voor de supermarkten die in de toeristische gebieden liggen.

Op deze WEBSITE kun je zien welke supermarkten in de buurt waar je bent in Spanje geopend zijn op zondag en tot hoe laat op de andere dagen van de week. Als de Mercadona op zondag open is, is dat altijd tussen 9 en 15 uur. Op alle andere dagen van de week zijn de supermarkten tussen 9 en 22 uur geopend tot het einde van de zomer.

Daarnaast zijn er ook regionale feestdagen waarop de Mercadona halve dagen tussen 9 en 15 uur open zal zijn. Op de nationale feestdag donderdag 15 augustus zullen de meeste Mercadona supermarkten ook de halve dag geopend zijn.

Het openen op zondagen en op feestdagen is iets dat normaal gesproken alleen gebeurd bij de Mercadona als er twee dagen achter elkaar zijn dat de supermarkt gesloten zou zijn. De eigenaar van de Mercadona wil uit principe (en financiële) kwestie nooit op zondag en feestdagen open maar het lijkt erop dat hij deze maand augustus daar een uitzondering op maakt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Voor de goede orde deel ik mee dat de Mercadona in Ondara en de Lidl in El Verger, beide plaatsten in de Marina Alta, op zondag gesloten zijn.

  2. Costa Ballena Rota voor 2 weken terug was Mercadona ook open op zondag . Stond er met grote spandoeken dat ze van 09.00 tot 15.00 open waren . Dus was in July ook al

  3. Ik draag Mercadona een warm hart toe, maar hun website is “mierda”. Na veel gezoek ben ik er nog steeds niet achter of hun filiaal vlak bij mij op zondag open is ja of nee. Zal het zelf moeten verifiëren op zondag. Pfff

    1. Dat kun je toch zien op de website Marian, in mijn woonplaats zijn ze ook niet open op zondag maar een stad verder niet zo ver weg zijn er 2 van de 3 open op zondag. Daarnaast heb je normaal gezien 6 dagen in de week om te kunnen shoppen en de mercadona zal op zondag echt niet rustiger zijn dan alle andere dagen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken