skip to Main Content
Vanaf nu nog maar 30 kilometer per uur in het centrum van Valencia

Vanaf nu nog maar 30 kilometer per uur in het centrum van Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

valencia5VALENCIA – Vanaf 1 september is het in het centrum van de stad Valencia nog alleen maar toegestaan om slechts 30 kilometer per uur te rijden op de straten. Het gaat daarbij met name om de zogenaamde eerste ring in de oude binnenstad. Het gaat in principe pas om de eerste fase in het proces om de binnenstad autovrij te gaan maken.

De gemeente van Valencia wil de Ciutat Vella autovrij hebben en dat zal ze in fases gaan doen. Vanaf dinsdag 1 september is het niet meer toegestaan om harder dan 30 kilometer per uur te rijden door het centrum van Valencia. In een later stadium zal het alleen nog mogelijk worden om met de taxi, bus en geautoriseerde voertuigen het oude centrum te betreden.

Met deze maatregelen wil de gemeente een groter voetgangersgebied creëren waardoor de veiligheid voor de wandelaars verbeterd zal worden en de lucht wat zuiverder. Ook zal de binnenstad veiliger moeten gaan worden voor de fietsers, volgens de burgemeester, die zelf op de fiets naar zijn werk gaat, een veel betere vorm van vervoer in de oude binnenstad – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken