skip to Main Content
Spaanse verkiezingen op 20 december

Spaanse verkiezingen op 20 december

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

verkiezingen1MADRID – De huidige president Mariano Rajoy heeft in een radio interview gezegd dat er verkiezingen zullen plaatsvinden in december. Volgens Rajoy kan zijn regering alles op tijd klaar krijgen om op 20 december de verkiezingen te laten plaatsvinden. Zelf zou hij liever gekozen hebben voor 13 december vanwege de kerst maar het wordt dus de 20e.

Al weken geleden bevestigde Mariano Rajoy dat er niet in november maar in december verkiezingen zouden zijn om een nieuwe centrale regering te kiezen. Dit werd deze donderdagavond tijdens een interview op de radio bij Antena 3 nog een bevestigd met daarnaast de exacte datum van 20 december.

De laatste verkiezingen waren in november 2011 toen de PP de overgrote meerderheid van de stemmen van de Spanjaarden kreeg. De vertrekkende president Zapatero van de socialistische PSOE, had toen in het belang van het land en de toenmalige economische crisis vervroegde verkiezingen afgekondigd na bijna 8 jaar aan de macht te zijn geweest.

De Spanjaarden zullen dus in december naar de stembussen mogen gaan om hun tevredenheid of ontevredenheid te uiten over de huidige regering van de Partido Popular (PP). In de opiniepeiling komt de PP nog steeds als grootste partij uit de bus maar de PSOE weet het gat te verkleinen en ook de “nieuwe” partijen zoals Podemos en Ciudadanos weten veel stemmers van de PP weg te kapen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken