skip to Main Content
Na Allerheiligen komt Allerzielen in Spanje
Pixabay

Na Allerheiligen komt Allerzielen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Nadat de Spanjaarden op 1 november de Día de Todos los Santos (Allerheiligen) hebben gevierd als een nationale feestdag, is het op 2 november tijd voor de Día de los Difuntos (Allerzielen). Het gaat hier om een andere rooms-katholieke traditie die altijd de dag na Allerheiligen plaatsvindt. Op de Allerzielen dag worden alle overledenen herdacht wat nagenoeg hetzelfde is als wat men op Allerheiligen doet.

Allerzielen wordt weliswaar niet zo uitbundig gevierd als Allerheiligen en het is ook geen nationale feestdag maar veel Spanjaarden staan op deze dag toch even stil bij alle overledenen. En dat worden er in Spanje steeds meer schijnbaar. Dit jaar wordt Allerzielen gevierd met opnieuw een hoog aantal overledenen in 2017 van 423.643 personen, 13.032 meer dan in 2016.

Het totaal aantal overledenen in 2017 kwam volgens het Spaanse Bureau voor de Statistieken te staan op 423.643 personen. Dit aantal overleden mensen is 13.023 doden minder dan de 410.620 personen die in 2016 overleden. In 2017 overleden er 213.769 mannen en 209.874 vrouwen.

Het merendeel van deze overleden personen zijn uiteraard Spanjaarden maar als we kijken naar de buitenlandse nationaliteiten van de overleden personen staan er ook 441 Nederlanders op de lijst en 430 Belgen die in 2017 in Spanje zijn gestorven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken