Na Allerheiligen komt Allerzielen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Na Allerheiligen komt Allerzielen in Spanje
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Nadat de Spanjaarden op 1 november de Día de Todos los Santos (Allerheiligen) hebben gevierd als een nationale feestdag, is het op 2 november tijd voor de Día de los Difuntos (Allerzielen). Het gaat hier om een andere rooms-katholieke traditie die altijd de dag na Allerheiligen plaatsvindt. Op de Allerzielen dag worden alle overledenen herdacht wat nagenoeg hetzelfde is als wat men op Allerheiligen doet.

Allerzielen wordt weliswaar niet zo uitbundig gevierd als Allerheiligen en het is ook geen nationale feestdag maar veel Spanjaarden staan op deze dag toch even stil bij alle overledenen. En dat worden er in Spanje steeds meer schijnbaar. Dit jaar wordt Allerzielen gevierd met opnieuw een hoog aantal overledenen in 2017 van 423.643 personen, 13.032 meer dan in 2016.

Het totaal aantal overledenen in 2017 kwam volgens het Spaanse Bureau voor de Statistieken te staan op 423.643 personen. Dit aantal overleden mensen is 13.023 doden minder dan de 410.620 personen die in 2016 overleden. In 2017 overleden er 213.769 mannen en 209.874 vrouwen.

Het merendeel van deze overleden personen zijn uiteraard Spanjaarden maar als we kijken naar de buitenlandse nationaliteiten van de overleden personen staan er ook 441 Nederlanders op de lijst en 430 Belgen die in 2017 in Spanje zijn gestorven.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.