skip to Main Content

COPA DEL REY: FC Barcelona en Real Madrid naar droomfinale

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – (Redactie) FC Barcelona en Real Madrid zullen voor de tweede keer dit voetbalseizoen tegenover elkaar staan. Dit keer echter niet in de liga maar in de finale van de Copa del Rey. De winnaar van vorig jaar, Sevilla, wist ook de tweede wedstrijd niet van Real Madrid te winnen aangezien de Koninklijken met 2-0 een finaleplaats wisten te behalen. De eerste wedstrijd wisten de Madrilenen ook met 0-1 te winnen van Sevilla. Voor FC Barcelona was de uitwedstrijd wat makkelijker aangezien zij de eerste wedstrijd tegen Almería met 5-0 wisten te winnen. Ook dit keer wisten de Catalanen, zonder sterspelers als Villa, Xavi, Iniesta, Puyol en Messi, te winnen van Almería, dit keer met 0-3. Een van de doelpunten werd gemaakt door Afellay die de hele wedstrijd heeft uitgespeeld en sterk op het veld aanwezig was. Barça wist overigens in drie wedstrijden tegen Almería maar liefst 16 doelpunten te maken (0-8 in de liga, 5-0 en 0-3 inde Copa del Rey).

FC Barcelona is de absolute koning van de Copa del Rey met maar liefst 25 bekers en 9 keer semi finalist. Real Madrid staat met 17 bekers en 19 keer semi finalist op de derde plaats achter Atletico Bilbao met 23 titels en 11 semi finaleplaatsen. FC Barcelona wist in 2009 nog de beker binnen te halen, het jaar waarin Barça alle zes de titels wist te winnen. Voor Real Madrid is het alweer enkele jaren geleden dat ze de beker mee naar huis namen, in 1993. In 2002 en 2004 waren ze echter nog wel semi finalist.

Een wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid is altijd een beladen wedstrijd met twee aartsrivalen. Normaal gesproken gebeurt dit alleen in de Primera División waar de wedstrijd El Clásico wordt genoemd. De laatste wedstrijd tussen beide teams, op 29 november 2010, werd door Barça met 5-0 gewonnen en uiteraard denken de Catalanen dit kunstje nog eens te kunnen doen. Het is de zesde keer dat beide clubs tegenover elkaar staan in een Copa del Rey finale waarbij Barça drie keer en Madrid twee keer wisten te winnen. De laatste keer dat beide clubs elkaar op het veld zagen was in 1990 toen FC Barcelona wist te winnen.

Hoe dan ook, een succes zal de wedstrijd zeker worden, al is het maar voor de Spaanse voetbalbond die met deze wedstrijd minstens 15 miljoen euro kan verdienen in reclames en uitzendrechten wereldwijd.

De finale tussen FC Barcelona en Real Madrid wordt op 20 april gespeeld om 22.00 uur in het Valenciaanse Mestalla stadion, slechts vier dagen na de tweede El Clásico van dit voetbalseizoen in de Primera División op zaterdag 16 april.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend