skip to Main Content
Dierenmishandelaar uit Extremadura voor vijf jaar naar de gevangenis gestuurd

Dierenmishandelaar uit Extremadura voor vijf jaar naar de gevangenis gestuurd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Voor het eerst heeft een rechter een persoon die dieren heeft mishandeld ook daadwerkelijk een celstraf gegeven waarna deze persoon ook echt achter de tralies zal verdwijnen. Tot nu toe waren er wel straffen uitgedeeld maar dat waren in de meeste gevallen voorwaardelijke celstraffen. Een rechter uit de stad Cáceres in Extremadura heeft een man echter wel schuldig bevonden voor vijf jaar en zes maanden celstraf.

Tot nu toe was de zwaarste straf die uitgesproken was een van 15 maanden celstraf in Alicante in 2016 nadat deze persoon verschillende katten met een bijtend zuur had verminkt. Deze dierenmishandelaar hoefde echter niet de gevangenis in aangezien het om een straf ging van minder dan 2 jaar.

In 2015 moest een man wel naar de cel omdat hij een hond van het balkon had gegooid. Ook in dit geval ging het om een straf van acht maanden en zou de man in kwestie eigenlijk niet de cel in hoeven maar de rechter vond dat dit wel nodig was gezien de agressieve houding van de man in kwestie.

In het geval van deze nieuwe veroordeelde dierenmishandelaar in Cáceres zal hij wel achter de tralies verdwijnen. Hij is door de rechter schuldig bevonden van 10 misdrijven van dierenmishandeling. De dierenbeul in kwestie had op een boerderij in de gemeente Ceclavín in de provincie Cáceres tientallen ezels en paarden die zonder chip, zonder verzorging, met ziektes, verwondingen en uitgehongerd leefden. Naast de nog levende dieren lagen er ook al lijken van gestorven dieren op het terrein.

Men heeft zeventien ezels en paarden kunnen redden terwijl negen andere dieren stierven nadat ze niet meer gered konden worden omdat ze er zeer slecht aan toe waren. De dierenbeul in kwestie moet ook een schadevergoeding van 7.578 euro betalen aan de stichting El Refugio del Burrito die de zieke dieren heeft opgevangen.

De man zal voor vijf jaar en zes maanden achter de tralies verdwijnen en zal daarnaast gedurende 15 jaar worden gediskwalificeerd voor het bezit en de exploitatie van dieren.

Foto: Pacma.es

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Paso a paso. We komen er misschien nog een keer. Wel is langzamerhand duidelijk dat er eindelijk stappen ondernomen worden tegen dierenmishandelaars. In NL. zou de man misschien maar een boete van 250 euro hebben gekregen…..

 2. hopelijk rot hij daar weg in de bajes en heeft hij daar 5 jaar veel mishandeling te voorduren, dan weet hij ook wat dieren hebben gevoeld.

  1. Gelukkig wordt er in Spanje al meer aan dit soort dierenmishandeling gedaan, overigens nog wel te weinig.
   Maar mag er moet nog meer worden opgetreden worden tegen de eigenaars die vele honden aan veel te korte lijnen houden die de hele dag en nacht blaffen.
   Laat ik de dodingsstations er nog buiten.
   En meer preventieve informatie geven over het belang van sterilisatie en castratie van honden en katten.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken