Hoe zet u onze ‘nieuwe artikelen’ notificaties uit in de Chrome browser?

Hoe zet u onze ‘nieuwe artikelen’ notificaties uit in de Chrome browser?
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Sinds kort hebben we bij SpanjeVandaag een systeem ingevoerd om direct in de webbrowsers zoals de Google Chrome browser (de meest gebruikte) op de computer en Android smartphones direct een notificatie of melding te laten zien wanneer er een nieuw artikel is geplaatst. Veel van onze lezers wilden graag een manier hebben om direct op de hoogte te zijn van het laatste nieuws over Spanje en inmiddels zijn er meer dan 30.000 personen die deze vorm van communicatie geaccepteerd hebben.

Maar we kunnen ons ook voorstellen dat er lezers zijn die op ‘ja’ of ‘accepteren’ geklikt hebben zonder daarover na te denken of deze niet meer willen ontvangen en de notificaties of meldingen willen uitzetten. 

Helaas kunnen wij bij de redactie dat niet voor u doen omdat er geen namen, e-mails of iets dergelijks bewaard worden maar wel anonieme ip-adressen waar wij niets mee kunnen en dus zult u het uitschakelen zelf moeten doen. Dat kan door onderstaande instructies voor de Google Chrome, Firefox, Safari en Microsoft Edge browsers te volgen.

Google Chrome

In de meest gebruikte en populairste webbrowser Google Chrome op desktops (PC’s), laptops, Chromebooks, Android smartphones etc. kunt u op twee manieren in het menu komen om dit uit te zetten:

1) Typ in het adresveld in de webbrowser: chrome://settings/content/notifications om een lijst te zien met alle websites waarvoor u meldingen en notificaties heeft aangezet of heeft geaccepteerd (en welke niet).

2a) Open de Chrome browser, Klik in de rechterbovenhoek op de 3 puntjes en kies vervolgens Instellingen.

2b) Klik onderaan op Geavanceerd > Klik onder ‘Privacy en beveiliging’ op Instellingen voor content > Klik dan op Meldingen OF kies in het linkermenu ‘Privacy en beveiliging’.

Bij zowel manier 1 als 2 ziet u onder ‘toestaan’ een lijst met websites die wel of geen meldingen mogen sturen. Als u op de 3 puntjes achter de website https://www.spanjevandaag.com klikt, kunt u deze omzetten naar blokkeren of verwijderen. 

Als u helemaal geen toestemmingsverzoeken voor meldingen meer wilt ontvangen, schakelt u de optie ‘Vragen vóór verzenden (aanbevolen)’ om naar ‘Alles blokkeren’. Met deze laatste optie zult u nooit meer te maken krijgen met de vraag om meldingen te accepteren of weigeren.

Firefox

Als u gebruik maakt van Firefox kunt u onderstaande stappen volgen.

 • Type bovenin het adresveld bovenin de volgende tekst: about:preferences#privacy
 • Klik achter notificaties op het knopje instellingen en daar kunt u de lijst met toegestane websites aanpassen. U kunt daar ook nieuwe verzoeken voor het toestaan van notificaties blokkeren.

Safari

De iPhone en iPad gebruikers kunnen de meldingen in de Safari browser als volgt uitzetten.

 • Klik op het Safari-menu en selecteer Instellingen.
 • Ga naar <em>Websites</em>.
 • Klik op Meldingen.
 • Om alle meldingen uit te schakelen, toets Cmd+A (Ctrl+A in Windows), en verwijder ze door de klikken op de knop onderaan de lijst.
 • Om meldingen van een specifieke site uit te schakelen, selecteer deze in de lijst en klik op Weigeren.

Microsoft Edge

Maakt u gebruik van de Microsoft Edge browser volg dan de volgende stappen.

 • Klik op de menu-knop (de drie horizontale lijnen rechtsboven in de hoek).
 • Selecteer
 • Klik op de knop Geavanceerde instellingen weergeven (met drie horizontale lijnen).
 • Klik op de knop onder Website Toestemmingen om de Toestemmingen te beheren.
 • Om alle meldingen uit te schakelen, klik op de knop rechtsboven de lijst om ze allemaal te verwijderen.
 • Om de meldingen van een specifieke site uit te schakelen, selecteer deze in de lijst en schakel deze uit met de knop Meldingen.
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.