skip to Main Content
Waar zijn de duurste huizen van Spanje te vinden

Waar zijn de duurste huizen van Spanje te vinden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Mocht je nog een woning zoeken in Spanje en heb je iets te veel geld op de bankrekening staan, dan is dit een kans om de plaatsen waar de duurste huizen van Spanje staan te leren kennen. Deze uitzonderlijk dure woningen zijn te vinden in met name Benahavís, Marbella, Sotogrande, Mallorca en Ibiza maar ook in Madrid en Barcelona. Het merendeel van deze enorm dure huizen is eigendom van buitenlandse investeerders.

We hebben het in dit artikel over de meest exclusieve huizen in al een exclusieve sector van de onroerend goed markt met huizenprijzen van meer dan 10, 20 en 30 miljoen euro. Recent konden we nog lezen dat de populaire Spaanse zanger zijn “stulpje” in Ojen, nabij Marbella, te koop heeft gezet voor 145 miljoen euro maar in dat geval gaat het niet om alleen maar en woning maar over een enorm groot terrein.

Volgens de makelaars die naar de huizenprijzen gevraagd werden in het artikel in Cinco Dias van de krant El País zijn de duurste woningen met name te vinden aan de Costa del Sol, op de Balearen, in Sotogrande (Cádiz) en in Spanje’s grootste steden Madrid en Barcelona. Op de vraag wie dit soort huizen koopt weten de makelaars allemaal te antwoorden dat het merendeel gekocht wordt door buitenlandse investeerders waarvan de nationaliteiten verschillen per regio.

Madrid en Barcelona

In de hoofdstad van Spanje voeren de Latijns Amerikanen met veel geld de lijst van huizenkopers aan waarbij met name de wijken La Moraleja en La Finca zeer populair zijn. Het gaat dan hoofdzakelijk om topmannen uit de zakenwereld, sporters en bekendheden die in deze wijken een veiligheid en anonimiteit terugvinden maar toch op steenworp afstand van Madrid wonen. Datzelfde geldt ook voor de stad Barcelona waar buiten het centrum ook de wijken Sarría-Sant Gervasi, Paseo de Gracía (wel in het centrum) en Pedralbes als voorbeeld genoemd kunnen worden.

Op de website Idealista staat de duurste woning in Madrid in de La Moraleja wijk voor een vraagprijs van 18.750.000 euro te koop gevolgd door een chalet van 17 miljoen in El Platino en een 17 miljoen euro kostende woning in Pozuelo de Alarcón.

In Barcelona staat de duurste woning voor 34 miljoen euro te koop in Sant Andreu de Llavaneres gevolgd door een 14 miljoen euro kostende woning in Sarría, een 14 miljoen euro kostende woning in Sant Andreu de Llavaneres, een woning voor 13,5 miljoen in de wijk La Dreta de L’Eixample en een 12,5 miljoen euro kostend chalet in de wijk Pedralbes.

Costa del Sol

Het merendeel van de dure en luxe woningen die gekocht worden zijn vooral te vinden aan de Costa del Sol waarbij plaatsen als Marbella, Puerto Banus, Benahavís (La Zagaleta) en iets verder naar het zuiden Sotogrande erg populair zijn bij de buitenlandse investeerders. Het zijn hier met name de Noord Europeanen zoals Scandinaviërs maar ook Fransen, Russen, Britten en Arabieren die hun geld investeren in onroerend goed aan de Costa del Sol.

Op de website Idealista staat het duurste huis in de provincie Málaga aan de Costa del Sol voor 50 miljoen euro in de wijk Las Brisas in Marbella gevolgd door een woning van 19,9 miljoen euro bij de Lomas Marbella Golf Club, een woning van 17 miljoen euro in Los Monteros in Marbella en een chalet voor 16,9 miljoen euro in La Alzambra in Marbella. De duurste woning in Sotogrande heeft een vraagprijs van 10 miljoen euro (recent verlaagd) gevolgd door een woning van 9,9 miljoen euro, tevens in Sotogrande.

Balearen

Ook de Balearen eilanden doen het goed bij het segment luxe woningen waarbij deze hoofdzakelijk te vinden zijn op de eilanden Mallorca en Ibiza. Op Mallorca zijn het de dorpen Son Vida en de haven van Andratx die het bijzonder goed doen bij de buitenlandse investeerders terwijl er op heel het eiland Ibiza luxe woningen te vinden zijn.

De duurste woning die op de website Idealista te vinden is op Mallorca staat in Alcúdia en kost maar liefst 57.500.000 euro gevolgd door een woning van 30 miljoen euro, ook in Alcúdia, 26,5 miljoen euro voor een chalet in Puigpunyent, een 5-kamerwoning voor 21 miljoen euro in Port d’Andratx, 19 miljoen voor een woning in Llucmajor en 17 miljoen voor een huisje in Andratx.

De duurste woning op Ibiza kost 12,5 miljoen euro waarvan in die prijsklasse er drie te vinden zijn, twee in Portmany en een in Santa Eulalía del Río gevolgd door een woning van 11 miljoen euro ook in Santa Eulalia del Río en een andere woning van 10 miljoen euro in dezelfde gemeente.

De prijzen zoals vermeld in dit artikel staan op de website Idealista op 2 april 2018. Deze prijzen en het aanbod van deze woningen kunnen uiteraard veranderen.

Foto: Cinco Días/El Páis

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken