skip to Main Content

CHAMPIONS: FC Barcelona door naar de finale na 1-1 gelijkspel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – (Redactie) De laatste klassieker tussen FC Barcelona en Real Madrid, de vierde in slechts 30 dagen, is voorbij met als gevolg dat Barça door is naar de finale van de Champions League. Op dinsdagavond in een regenachtig Barcelona wist Pedro de eerste en enige treffer te maken voor FC Barcelona te maken wat gevolgd werd door de gelijkmaker van Marcelo voor Real Madrid.

De van te voren zeer beladen wedstrijd verliep zelf vrij rustig en dat was mede mogelijk vanwege het feit dat trainer Mourinho niet in het Camp Nou stadion aanwezig was. De in de eerste wedstrijd weggestuurde trainer mocht niet plaatsnemen op de bank of op de tribune en kreeg van Barça een stoel aangeboden op de eretribune. Dit vond de trainer schijnbaar niet goed genoeg dus besloot hij de wedstrijd maar in het hotel te bekijken.

In de eerste helft werd er flink door FC Barcelona op het doel van Real Madrid geschoten maar wist doelman Casillas alles tegen te houden. Barça creëerde in de eerste 45 minuten zo’n 9 kansen maar Madrid helemaal niets. In de tweede heft zorgden de doelpunten voor wat spanning maar bleef FC Barcelona dominant op het veld. In de laatste minuut mocht de aan een kanker geopereerde Eric Abidal weer van het voetbal proeven en werd hij zeer warm onthaald door het Catalaanse publiek. Ook Afellay mocht 10 seconden op het veld staan om samen met zijn collega’s te vieren dat ze naar de finale gaan in Wembley op 28 mei aanstaande.

Wie de tegenspeler zal zijn is nog niet bekend maar er wordt vanuit gegaan dat Manchester United de 2-0 voorsprong tegen Schalke zal behouden en zo de tweede finalist zal worden van de Champions League 2010/2011.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend