skip to Main Content
Aantal verdrinkingsdoden in Spanje dit jaar weer gestegen naar 111 personen

Aantal verdrinkingsdoden in Spanje dit jaar weer gestegen naar 111 personen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het afgelopen jaar 2016 werd afgesloten met 437 personen die door verdrinking om het leven zijn gekomen. Dat was 5% meer dan het jaar daarvoor in 2015 en ook dit jaar zijn er gedurende het eerste kwartaal alweer 10% meer mensen om het leven gekomen door verdrinking. In totaal zijn er 111 mensen die het leven hebben gelaten in het water, hetzij de zee, rivieren, meren, zwembaden en andere plaatsen waar water is.

Van de 111 overleden mensen was 70% afkomstig uit Spanje zelf terwijl de rest buitenlanders waren. 97 van hen waren mannen terwijl er ook 14 vrouwen overleden. 48 van hen overleed dichtbij een strand, 17 in rivieren en 4 in zwembaden. Daarnaast overleden er nog 42 personen op andere plaatsen waarvan men niet zeker weet waar dit gebeurde of er verder geen gegevens bekend zijn.

Januari was de maand waarin de meeste mensen overleden, te weten 34 personen gevolgd door de maand april met 31 doden, maart met 29 doden en februari met 17 sterfgevallen. Gekeken naar leeftijd waren de meeste doden tussen de 35 en 75 jaar oud waarbij er 19 mensen die tussen de 55 en 64 jaar oud waren overleden, 16 personen tussen de 65 en 74 jaar en 17 personen die een leeftijd hadden tussen de 25 en 44 jaar oud.

De meest getroffen regio’s zijn de Canarische Eilanden met 27 doden gevolgd door Galicië met 22 sterfgevallen, Andalusië met 21, Cantabrië met 10 en daarna Catalonië en de Comunidad Valenciana met elk 7 doden. In Murcia overleden er 5 mensen, op de Balearen 4, in Castilla y Léon nog eens 3, in Aragón 2 personen en daarna 1 persoon in zowel Castilla-La Mancha alsook País Vasco (Baskenland).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken