skip to Main Content
Agressieve naar voedsel zoekende wilde zwijnen komen steeds meer voor in Barcelona
Público

Agressieve naar voedsel zoekende wilde zwijnen komen steeds meer voor in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Público

BARCELONA – De stad Barcelona heeft steeds meer te maken met de komst van wilde zwijnen die volgens een onderzoek van de universiteit in de stad ook steeds agressiever worden. De groei van de wilde zwijnen die gezien worden in met name de hoger gelegen delen van de Catalaanse hoofdstad heeft te maken met de afwezigheid van een natuurlijke vijand, verkleining van gebied en de zoektocht naar eten.

Volgens de recente resultaten van een onderzoek van de Universidad Autónoma de Barcelona worden de wilde zwijnen (jabalíes) die gezien worden in de stad steeds agressiever in hun zoektocht naar voedsel waarbij ze de mens als vijand gaan zien, wat betreft de strijd om het voedsel.

Daarbij is er ook een gevaar dat de wilde zwijnen de drang naar het zoeken van voedsel in de natuur gaan verliezen omdat het makkelijker is om achter het “menselijke” voedsel aan te gaan.

Volgens het onderzoek worden de wilde zwijnen steeds meer aangetrokken door de bewoonde wereld in de steden omdat het voedsel daar voor het oprapen ligt en ze redelijk met rust worden gelaten. Daarbij gaat het niet alleen om het afval op straat maar ook om wat de jabalíes in de parken vinden zoals de regenwormen, bloembollen en water. Ook het kattenvoer wat de mensen op straat achterlaten wordt steeds meer gegeten door de wilde zwijnen.

In Barcelona komen de wilde zwijnen hoofdzakelijk voor in en rondom het Parque Natural de Collserola en in de wijken Horta-Guinardó, Sarrià Sant-Gervasi, Les Corts, Nou Barris en Gràcia, allen de hoger gelegen wijken van de stad.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Er blijft steeds minder natuur (landbouw en huizenbouw) over voor de dieren en logisch dat ze dan op zoek gaan naar voedsel.
    En dan is het weer lekker makkelijk om de dieren de schuld te geven.

  2. Dat is ons overkomen in Altea. We reden in de stad en plotseling stak er een wild zwijn over voor onze auto. Dit was net na een viaduct. Heel vreemd gezicht was dat?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken