skip to Main Content
Aantal dodelijke verkeersslachtoffers iets gestegen dit jaar in Spanje

Aantal dodelijke verkeersslachtoffers iets gestegen dit jaar in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ongeval6MADRID – Volgens de Spaanse verkeersdienst is er een lichte toename van 6% in het aantal dodelijke verkeersslachtoffers gedurende de eerste maanden van dit jaar. Tot nu toe zijn er alweer 448 mensen die hun leven op het asfalt hebben gelaten, dit terwijl dat aantal vorig jaar op 421 personen bleef staan.

De toename van het aantal dodelijke slachtoffers op de Spaanse wegen is onder andere te danken aan het tragische bus ongeval met Erasmus studenten in maart van dit jaar. Hierbij kwamen 13 personen om het leven. Dat wil echter niet zeggen dat er toch een lichte toename is van verkeersdoden.

In januari overleden er 90 personen op de Spaanse wegen, 5 meer dan in januari 2015. In februari werden er 84 doden geregistreerd, ook 5 meer dan dezelfde maand vorig jaar en in maart overleden er 100 personen in het verkeer, 20 meer dan in maart 2015. In april verloren 89 personen hun leven op het Spaanse asfalt en mei werd afgesloten met 85 verkeersslachtoffers.

2015 werd afgesloten met 1.126 doden op de Spaanse wegen, 6 minder dan in 2014. Als de tendens van het begin van dit jaar doorzet kunnen deze cijfers dit jaar wel eens hoger gaan uitvallen, al is dat niet te hopen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken