skip to Main Content
Politie Asturië zoekt wolvendoder nadat een afgehakt hoofd werd gevonden

Politie Asturië zoekt wolvendoder nadat een afgehakt hoofd werd gevonden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

wolvenkop1aGIJÓN – De politie in Asturië is op zoek naar de dader van de gruwelijke en nutteloze actie in de gemeente Salas waar iemand een afgehakt hoofd van een wolf had opgehangen aan een verkeersbord. Het hoofd is afkomstig van een Iberische wolf, een beschermende diersoort waarvan de laatste maanden al enkele malen een hoofd is gevonden.

Mede dankzij de bescherming van de Iberische wolf in 1960 kon deze wolf overleven en nam het aantal wolven in Spanje weer langzaam toe. In het bijzonder in bosrijke gebieden in onder andere Asturië leven de wolven in het wild maar niet iedereen is daar zo blij mee. Vooral de boeren zien dat de wolven regelmatig hun dieren aanvallen en dat zet kwaad bloed.

Tussen 2011 en 2015 werden maar liefst 14.500 schadeclaims ingediend omdat wolven vee zouden hebben aangevallen. Ondanks het feit dat de Iberische wolf een beschermende status heeft mogen er toch regelmatig wolven gedood worden. Dat mag dan alleen als men de juiste vergunning heeft en daarnaast een beperkt aantal wat door de overheid werd vastgesteld op 45 stuks in 2016.

De politie is op zoek naar diegene die het hoofd van de wolf heeft opgehangen aan een verkeersbord op een kruising in het dorp Salas. Men wil graag weten wat de bedoeling daarvan was en waarom deze persoon de actie uitvoerde. Het is volgens de krant La Voz de Asturias niet de eerste keer dat dit gebeurd. Gedurende enkele maanden zijn er al diverse wolvenhoofden gevonden en het is dus duidelijk iemand die een statement wil afgeven – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken