skip to Main Content

Ergste storm van afgelopen 16 jaar in Valencia zorgt voor veel problemen

Grote storm met veel wateroverlast in Valencia

Levante

VALENCIA – De autonome deelstaat Comunidad Valenciana heeft te maken gehad met de ergste storm sinds 16 jaar. Er is op sommige plaats tot wel 142 liter regenwater per m2 naar beneden gekomen waardoor er uiteraard ook veel wateroverlast was. Tientallen wegen stonden blank en er kon niet gereden worden terwijl diverse mensen vastzaten in hun auto’s en gered moesten worden.

De stad Valencia kreeg deze zondag in 6 uur tijd te maken met 102 liter regenwater per m2 terwijl dat in de gemeente Guadassuar in de provincie Valencia opliep naar zelfs 142 liter per m2.

Volgens de Spaanse weerdienst Aemet werd er ook op andere plaatsen veel regenwater geregistreerd. Zoals 116 liter/m2 in Real, 72 liter/m2 in Turis, 66 liter/m2 in Alzira, 64 liter/m2 in Pinoso en 61 liter/m2 in Algemesi. In Moixent werd 58 liter/m2 geregistreerd, in Xátiva 52 liter/m2 net zoveel als op het vliegveld van Valencia.

Volgens de Aemet is het niet vreemd dat er begin juni zoveel regen valt. Het komt echter niet vaak voor maar gebeurde ook al eens 3 keer achter elkaar in 1938 en recent 16 jaar geleden in juni 2002. De ergste regenval werd echter gemeten op 18 juni 1958 toen diverse steden en dorpen waaronder Valencia en Alzira overspoeld werden met overstromingen.

Albacete

In de provincie Albacete in de deelstaat Castilla-La Mancha was de situatie echter nog veel erger en moesten 17 inzittenden van auto’s door de brandweer en politie gered worden uit hun voertuigen.

Op verschillende plaatsen kwam er zoveel regen uit de lucht vallen dat dit opliep tot 150 liter/m2 zoals in El Gallego, Elche de la Sierra en diverse andere plaatsen waar veel wateroverlast was.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Hallo Remco,
  Normaliter krijg ik iederedag de Spanje vandaag in mijn mailbox , maar sinds vorige week krijg ik het niet meer in mijn mailbox .

 2. Valt me op dat het in 2018 meer heeft geregend dan ik gewend ben! Hier in Ondara, 80 kilometer zuidelijk van Valencia, in de provincie , Alicante, in de nacht en ochtend stevige regenbuien! Vanaf 15.00 uur droog met een lekker zonnetje, nu 25 graden.

  1. Hallo zijn we wakker 🙂 Het heeft in 20 jaar niet zoveel geregend als dit jaar, ik heb nog geen enkele droge week gezien en ik woon in het droogste deel van Spanje. Ik kan mijn auto niet wassen of hij is weer extreem vuil, mijn honden willen niet naar buiten als het regent dus die hebben nog altijd te weinig beweging, ik zelf loop nu nog met een jas aan terwijl ik normaal in maart al zonder jas loop, we slapen nog steeds onder een dekbed terwijl dit eigenlijk al een simpel laken zou moeten zijn, en ik wordt gek van die wind die er continu staat die alles verpest. Nee dit jaar is in de 20 jaar die ik hier woon echt de de minst leuke.

   1. Wij wonen nu 3 jaar in Spanje en hebben op de honden na dezelfde ervaring(en) en inderdaad de wind is voor ons het meest onaangenaam.

   2. Waar wonen jullie dan? Wij wonen in San Fulgencio en kunnen al lang zonder jas naar buiten en hebben wel wat regen gehad maar het meest in de nacht. Dus is hier het droogste deel van Spanje

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijdere. // Uw emailadres moet u vanwege spam invullen maar er wordt door ons niets mee gedaan.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken