skip to Main Content

Madrid viert zijn Gay Pride

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Madrid is geheel in de kleuren van de regenboog gekleurd nu dit weekend de Gay Pride 2011 plaats vind in de hoofdstad van Spanje. Het is alweer veertig jaar geleden dat de eerste Gay manifestaties plaatsvonden in Madrid en dit jaar is de Orgullo Gay 2011 en van de grootste Gay happenings van de wereld. Men spreekt van zo’n 57.000 mannen en vrouwen die samen met de circa 35 praalwagens een bonte stoet vormden op de straten van het centrum van Madrid.

De slogan van dit jaar is “gezondheid en gelijkheid bij wet” en dit was op meerdere pamfletten en borden te lezen. De stoet begon bij de Puerta de Alcala en liep tot de Plaza de España waarbij flink gefeest werd op de muziek afkomstig van de vele praalwagens. Enkele van de klassiekers zoals A quien le importa, Loca van Shakira en natuurlijk Dancing Queen van ABBA ontbraken niet bij dit feest.

Eerder begonnen de feesten al op het mythische Plaza de Chueca maar vanwege het ontbreken van de vergunning voor muziek, moesten de aanwezigen dansen met koptelefoons op. Ondanks het feit dat dit revolutionair was, werd het toch als omschreven als een onzinnige actie aangezien de organisatie en de aanwezigen niet blij waren met de beslissing van de PP gemeente die alleen een “concierto silencioso” toeliet.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend