skip to Main Content
87 personen in 126 onderzochte gevallen van dierenmishandeling vorig jaar in de Comunidad Valenciana

87 personen in 126 onderzochte gevallen van dierenmishandeling vorig jaar in de Comunidad Valenciana

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De speciale natuur en dieren politie van de Guardia Civil (Seprona) heeft het afgelopen jaar in de Comunidad Valenciana 87 personen gearresteerd op verdenking van dierenmishandeling. In totaal werden er 126 zaken van mishandeling van dieren onderzocht. Dit jaar tussen begin januari en eind juni heeft de Seprona alweer te maken gehad met 59 gevallen van dierenmishandeling waarbij 20 personen zijn gearresteerd.

Helaas is het voor de dieren en natuur politie in Spanje vaak dweilen met de kraan open aangezien er veel, heel veel gevallen van dierenmishandeling zijn. Veel van hen komen niet eens bij de Seprona agenten terecht en worden dus ook niet onderzocht maar met de mankracht en het materieel wat de politie tot beschikking heeft doen de agenten wat ze kunnen. De regelgeving en wetten in Spanje helpen ook niet echt mee waarbij dan ook nog de mentaliteit of “traditie” opgeteld moet worden van veel – maar niet alle – Spanjaarden.

Comunidad Valenciana

Vorig jaar werden er 126 zaken van dierenmishandeling in de Comunidad Valenciana onderzocht waarvan 54 in de provincie Valencia, 48 in de provincie Alicante en 34 in de provincie Castellón. er werden in Valencia 45 mensen aangehouden, in Alicante 34 en in 8 in Castellón.

Spanje

In 2016 hebben de agenten van deze Seprona dienst in heel Spanje 490 arrestaties verricht waarvan een deel van de gearresteerden de gevangenis is ingegaan. Het ging in deze gevallen om o.a. dierenmishandeling van paarden, honden, varkens en katten om maar wat te noemen maar ook gevallen met reptielen en in de Spanje nog illegaal voorkomende hanen- en hondengevechten.

Lees ook: Leer de Spaanse milieu, natuur en dieren politie kennen: Seprona

Spaanse wet

In de Spaanse wet staat dat dierenmishandelaars tot 18 maanden celstraf kunnen krijgen maar in de praktijk gebeurt dat helaas niet zo heel veel. Dit is dan het geval van een eerste overtreding waarbij men slechts zelden achter de tralies verdwijnt omdat het om een strafperiode gaat van minder dan twee jaar. Bij een tweede arrestatie kunnen celstraffen voorkomen van zes maanden of meer, deze worden door rechters wel vaker uitgevoerd.

Seprona

De Seprona (Servicio de Protección de la Naturaleza) is een gespecialiseerde dienst binnen de Guardia Civil politiemacht die zich uitsluitend bezighoudt met de conservatie van de natuur waaronder ook de dieren vallen (flora en fauna), zowel de in het wild levende dieren alsook de dieren bij mensen thuis. De dienst werd in 1988 opgezet en opereert in principe in heel Spanje. Autonome deelstaten zoals het Baskenland en Catalonië die een eigen politiemacht hebben, zorgen ervoor dat ook zij speciale afdelingen hebben voor de bescherming van de natuur en dieren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Mevr. M Verheijen, heel spijtig dat dit door deze politieagenten niet is opgelost maar rotte appels zijn overal te vinden he
    denk toch dat het aan het verbeteren is en er meer controle is, enkel de straffen blijven uit maar u had een overschot van gelijk door die “flikken” lik op stuk te geven, klasse van u!!!!!!!!!!!!!!

  2. Sorry voor foutjes boven. Was niet met opzet maar de laptop stopt er soms even mee en vergeet dan een letter.

  3. Ja het is natuurlijk heel fijn als de poitie eend vriend zou zijn.Helaas kwam ik erachter dat er minimaal al 2 agenten in onze gemeente het normaal vinden als een puppie in hartje winter buiten zit op een tegelvloer met toch nacht temperaturen van min 5. S,morgens zag ik een bakje met iets ??? buiten staan en s,avonds kwam er iemand kijken. De politie die ik belde kwam kijken en zei dat is normaal.Op mijn vraag of hij zijn kleuter ook dag en nacht buiten zou zetten kreeg ik zo,n dom gezicht te zien dat ik nog niet eens vertel wat hij zei. Ik heb ze mijn huis uit gewerkt met de mededeling dat ik met liefde zijn kindje buiten zou laten slapen in de winter.Dat meende ik natuurlijk niet maar dat wist hij niet he. Het hondje is groter geworden en is na een half jaar weg gedaan. Zijn of haar leven versleten op een oude handdoek want een mandje had ie niet. Schande.Gelukkig gaat het langzamerhand wat diervriendelijker hier.

  4. de politie doet heel goed hun werk maar jammer genoeg worden die dierenmishandelaars veel te weinig gestraft door de rechters, wanneer zullen die nu eindelijk een keer hun werk goed doen?????? zet doe hetzelfde als wat ze de dieren aangedaan hebben maar ja we mogen ze geen pijn doen he, de lafaards

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken