skip to Main Content
Spaanse ex motorcoureur Ángel Nieto overleden na een wekenlange coma door een quad ongeval op Ibiza

Spaanse ex motorcoureur Ángel Nieto overleden na een wekenlange coma door een quad ongeval op Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Ángel Nieto Roldán is deze donderdag op 70-jarige leeftijd overleden nadat hij sinds 26 juli in coma lag. Nieto raakte in coma na een ongeval met een quad op het eiland Ibiza. Ángel Nieto werd in Spanje gezien als een van de grote sportlegendes nadat hij 13 keer wereldkampioen werd en bij zijn vertrek uit de professionele motorsport in 1986 maar liefst 90 GP overwinningen op naam had staan.

Op 26 juli raakte de motorcoureur gewond nadat hij een ongeluk had met een quad op het eiland Ibiza. Sindsdien lag hij in het Policlínica Nuestra Señora del Rosario op het eiland op de Intensive Care afdeling aangezien hij door het ongeval in coma was geraakt. Sindsdien is het achteruit gegaan met de gezondheid van Nieto al was er deze week even hoop dat hij wakker zou worden, iets wat dus helaas niet is gebeurd.

Ángel Nieto Roldán werd op 25 januari in 1947 in Zamora geboren en was in de jaren zeventig en tachtig een succesrijk Spaans motorcoureur. Nieto werd meerdere keren wereldkampioen, in de lichtere 50 cc, 80 cc en 125 cc klasses. Toen hij in 1986 afscheid nam van de professionele motorsport, had hij 90 GP overwinningen op zijn naam, en was hij 13 keer wereldkampioen. Nieto was tot aan zijn dood op 3 augustus 2017 teamleider van een raceteam, waarin onder andere zijn zoon Ángel Nieto jr. coureur is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken