skip to Main Content
Reuzenmanta’s en roggen gezien nabij stranden aan de Costa Dorada
Voorbeeld / Wikimedia

Reuzenmanta’s en roggen gezien nabij stranden aan de Costa Dorada

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Reuzenmanta's gezien nabij stranden Costa Dorada

Voorbeeld / Wikimedia

TARRAGONA – Volgens de regionale krant moeten zee gangers aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona opletten tijdens het zwemmen dat ze niet oog in oog komen te staan met een reuzenmanta. Er is een exemplaar vlakbij de kust gezien in El Vendrell.

In de Middellandse Zee leven allerlei grote dieren zoals haaien, walvissen en dolfijnen maar daaronder bevinden zich ook reuzenmanta’s. Een van deze “peces manta” is gezien bij een strand in de gemeente El Vendrell, ten noorden van de stad Tarragona.

Het gaat hier om een badplaats gelegen aan de toeristische Costa Dorada. In de krant Diari de Tarragona is te lezen dat deze reuzenmanta nog ergens nabij de kust zwemt al is deze tot nu toe alleen gezien bij El Vendrell.

Niet agressief

De autoriteiten waarschuwen voor de aanwezigheid van de “peces manta”, niet omdat ze agressief zijn maar wel potentieel gevaarlijk kunnen zijn. Het wordt aangeraden om meteen de zee te verlaten en de autoriteiten te waarschuwen als men een reuzenmanta in zee ziet.

Roggen

Enkele dagen geleden werd bij het Savinosa strand in Tarragona ook al een rog ofwel “pez raya” gezien. Niet veel later werd de rog ook gezien bij het L’Arrabassada strand in de stad. Ook deze rog van klein formaat zwemt nog rond in zee.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
  1. 15 aug 2018 zagen wij vanaf t strand (Plage de , Portitxol in L’ Escala ( Gerona) opeens n heel grote zwarte rog in zee, hij belandde bijna op t strand maar zwom vervolgens toen wij erheen renden net weer terug verder de zee in, tussen wat badgasten door

    1. Wij ook eentje gezien in Torredembarra op 25/8. Door de hoge golven konden we hem ook mooi zien zwemmen in deze golven. Bleef een paar minuten in dezelfde buurt, en is daarna verdwenen in zee.

  2. 4 augustus zwommen er meerderen roggen langs het strand tussen estartit en pals. Op een meter of 2 /3 van de kant. Prachtige beesten!

  3. Ook op La Manga ter hoogte van Km 14 een rog gespot die rustig tussen de badgasten zich verplaatste. Dus blijkbaar is het een fenomeen van de huidige tijd.

  4. Afgelopen woensdag en vanmorgen vroeg ook de kleine rog gezien bij het strand van Torre de la Mora! Zwemt op geen 5 meter afstand van je!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by