skip to Main Content
Reuzenmanta’s en roggen gezien nabij stranden aan de Costa Dorada
Voorbeeld / Wikimedia

Reuzenmanta’s en roggen gezien nabij stranden aan de Costa Dorada

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Reuzenmanta's gezien nabij stranden Costa Dorada

Voorbeeld / Wikimedia

TARRAGONA – Volgens de regionale krant moeten zee gangers aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona opletten tijdens het zwemmen dat ze niet oog in oog komen te staan met een reuzenmanta. Er is een exemplaar vlakbij de kust gezien in El Vendrell.

In de Middellandse Zee leven allerlei grote dieren zoals haaien, walvissen en dolfijnen maar daaronder bevinden zich ook reuzenmanta’s. Een van deze “peces manta” is gezien bij een strand in de gemeente El Vendrell, ten noorden van de stad Tarragona.

Het gaat hier om een badplaats gelegen aan de toeristische Costa Dorada. In de krant Diari de Tarragona is te lezen dat deze reuzenmanta nog ergens nabij de kust zwemt al is deze tot nu toe alleen gezien bij El Vendrell.

Niet agressief

De autoriteiten waarschuwen voor de aanwezigheid van de “peces manta”, niet omdat ze agressief zijn maar wel potentieel gevaarlijk kunnen zijn. Het wordt aangeraden om meteen de zee te verlaten en de autoriteiten te waarschuwen als men een reuzenmanta in zee ziet.

Roggen

Enkele dagen geleden werd bij het Savinosa strand in Tarragona ook al een rog ofwel “pez raya” gezien. Niet veel later werd de rog ook gezien bij het L’Arrabassada strand in de stad. Ook deze rog van klein formaat zwemt nog rond in zee.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. 15 aug 2018 zagen wij vanaf t strand (Plage de , Portitxol in L’ Escala ( Gerona) opeens n heel grote zwarte rog in zee, hij belandde bijna op t strand maar zwom vervolgens toen wij erheen renden net weer terug verder de zee in, tussen wat badgasten door

 2. 6/8 zwom er een zwarte rog langs ons in het ondiepe gedeelte in st Pere Pescador

 3. Gisteren een rog gezien vlak langs de kust van Playa de Pals. Dit dier zwom rustig tussen de badgasten door.

 4. Vrijdag 3 aug ook een rog gezien tijdens het snorkelen bij strand van Torredembarra!

  1. Wij ook eentje gezien in Torredembarra op 25/8. Door de hoge golven konden we hem ook mooi zien zwemmen in deze golven. Bleef een paar minuten in dezelfde buurt, en is daarna verdwenen in zee.

 5. Vandaag bij Platja de Garbet onder Colera ook een rog gespot. Vlak aan de kant tussen de badgasten idd

 6. 4 augustus zwommen er meerderen roggen langs het strand tussen estartit en pals. Op een meter of 2 /3 van de kant. Prachtige beesten!

 7. Ook op La Manga ter hoogte van Km 14 een rog gespot die rustig tussen de badgasten zich verplaatste. Dus blijkbaar is het een fenomeen van de huidige tijd.

 8. Afgelopen woensdag en vanmorgen vroeg ook de kleine rog gezien bij het strand van Torre de la Mora! Zwemt op geen 5 meter afstand van je!

 9. Heb een kleinere manta zien zwemmen vlak voor de kust afgelopen zondag bij Vilanova I la geltru/Cubelles

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken