Corona-certificaat verplicht in het nachtleven in Andalusië (UPDATE)

Corona-certificaat verplicht in het nachtleven in Andalusië
Beeld: Voorbeeldfoto / Europa Press

Corona-certificaat verplicht in het nachtleven in Andalusië (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SEVILLA – Vanaf donderdag 5 augustus is het voor iedereen verplicht om een corona-certificaat te laten zien om de binnenruimtes van pubs, discotheken, karaoke-bars etc in het nachtleven te mogen betreden. Dat is een van de nieuwe maatregelen die de regionale premier Juanma Morena op maandag via Twitter heeft bekend gemaakt.

UPDATE (dinsdag): De regionale overheid heeft de eis van een corona-certificaat voor de binnenruimtes in het nachtleven de dag nadat deze corona-maatregelen werd aangenomen alweer op non-actief gezet in afwachting van de goedkeuring van het regionale hooggerechtshof. De maatregelen moet in principe op donderdag 5 augustus ingaan maar die datum hangt nu af van de rechters.

In Spanje wordt steevast gesproken over het ‘pasaporte COVID’ wat niet de juiste naam/omschrijving is voor het EU-Digital COVID-certificaat waarmee je kunt aangeven of je gevaccineerd bent, of je hersteld bent van Covid of dat je een negatieve corona-test hebt. Dat Europese certificaat dat in alle EU-landen wordt uitgegeven dient ook om te kunnen reizen binnen de EU maar is niet echt een paspoort.

Op maandag was er in Andalusië weer een wekelijkse zitting van het ‘Comité Regional de Alto Impacto en Salud Pública de Andalucía’ ofwel het team van experts zoals dit in het Spaans ook wordt omschreven. Tijdens deze bijeenkomst werd besloten dat vanaf donderdag 5 augustus iedereen die de binnenruimtes in het nachtleven in heel Andalusië wil betreden een ‘Pasaporte COVID’ ofwel een vaccinatiecertificaat of de negatieve uitslag van een corona-test (PCR of antigeen) moet laten zien. 

Dat geldt dus niet voor de normale bars en restaurants en alleen voor die lokalen die als ‘ocio nocturno’ worden gezien zoals nachtclubs, discotheken, pubs, danszalen en karaoke-bars. Dat nieuws werd door de regionale premier van Andalusië zelf bekend gemaakt op Twitter.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.