menu: rubrieken, zoeken & meer

Corona-certificaat verplicht in het nachtleven in Andalusië (UPDATE)

Corona-certificaat verplicht in het nachtleven in Andalusië
Beeld: Voorbeeldfoto / Europa Press

Corona-certificaat verplicht in het nachtleven in Andalusië (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Vanaf donderdag 5 augustus is het voor iedereen verplicht om een corona-certificaat te laten zien om de binnenruimtes van pubs, discotheken, karaoke-bars etc in het nachtleven te mogen betreden. Dat is een van de nieuwe maatregelen die de regionale premier Juanma Morena op maandag via Twitter heeft bekend gemaakt.

UPDATE (dinsdag): De regionale overheid heeft de eis van een corona-certificaat voor de binnenruimtes in het nachtleven de dag nadat deze corona-maatregelen werd aangenomen alweer op non-actief gezet in afwachting van de goedkeuring van het regionale hooggerechtshof. De maatregelen moet in principe op donderdag 5 augustus ingaan maar die datum hangt nu af van de rechters.

In Spanje wordt steevast gesproken over het ‘pasaporte COVID ’ wat niet de juiste naam/omschrijving is voor het EU-Digital COVID-certificaat waarmee je kunt aangeven of je gevaccineerd bent, of je hersteld bent van Covid of dat je een negatieve corona-test hebt. Dat Europese certificaat dat in alle EU-landen wordt uitgegeven dient ook om te kunnen reizen binnen de EU maar is niet echt een paspoort.

Op maandag was er in Andalusië weer een wekelijkse zitting van het ‘Comité Regional de Alto Impacto en Salud Pública de Andalucía’ ofwel het team van experts zoals dit in het Spaans ook wordt omschreven. Tijdens deze bijeenkomst werd besloten dat vanaf donderdag 5 augustus iedereen die de binnenruimtes in het nachtleven in heel Andalusië wil betreden een ‘Pasaporte COVID’ ofwel een vaccinatiecertificaat of de negatieve uitslag van een corona-test (PCR of antigeen) moet laten zien. 

Dat geldt dus niet voor de normale bars en restaurants en alleen voor die lokalen die als ‘ocio nocturno’ worden gezien zoals nachtclubs, discotheken, pubs, danszalen en karaoke-bars. Dat nieuws werd door de regionale premier van Andalusië zelf bekend gemaakt op Twitter.