skip to Main Content
Spanjaarden mogen in december naar de stembus om nieuwe regering te kiezen

Spanjaarden mogen in december naar de stembus om nieuwe regering te kiezen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

verkiezingen4MADRID – De inwoners van Spanje zullen in december naar de stembussen mogen gaan om een nieuwe regering te kiezen. President Mariano Rajoy heeft dit donderdag op de radio bekend gemaakt. Het enige wat nog niemand, behalve Rajoy, weet is de datum: 13 of 20 december of daar ergens tussen in.

De laatste verkiezingen waren in november 2011 toen de PP de overgrote meerderheid van de stemmen van de Spanjaarden kreeg. De vertrekkende president Zapatero van de socialistische PSOE, had toen in het belang van het land en de toenmalige economische crisis vervroegde verkiezingen afgekondigd na bijna 8 jaar aan de macht te zijn geweest.

De Spanjaarden zullen dus in december naar de stembussen mogen gaan om hun tevredenheid of ontevredenheid te uiten over de huidige regering van de Partido Popular (PP). In de opiniepeiling komt de PP nog steeds als grootste partij uit de bus maar de PSOE weet het gat te verkleinen en ook de “nieuwe” partijen zoals Podemos en Ciudadanos weten veel stemmers van de PP weg te kapen – (Remco Stoffer)

BEKIJK HIER TEKST EN UITLEG OVER DE SPAANSE POLITIEKE PARTIJEN

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken